Monede de Argint

Filtre
Filters

 

Metal
Gramaj
Magazin

Afișez 1 - 12 din 80 de rezultate

Știai că monedele de argint nu se mai fabrică pentru uzul cotidian în Statele Unite? Cu toate acestea, bucuria de a găsi monede de argint unice pentru a le adăuga la colecția ta sau la portofoliul tău de investiții este foarte vie! Monedele suverane din întreaga lume, împreună cu câteva mărunte bănci private colaborând cu bănci străine de rezervă, oferă o varietate de monede de argint din lingouri. Acestea variază de la monede anuale fabricate din metale de calitate de investiție la monede exclusiviste de argint cu tiraj limitat. Lumea monedelor de argint este diversă, iar alegerea celor potrivite pentru investiția ta este o călătorie plăcută!

Pentru cei mai mulți investitori, monedele de argint de la monedele suverane sunt alegerea preferată. Aceste monede sunt recunoscute la nivel global, menținând aceeași greutate și conținut metalic la fiecare emisiune. Fiecare monedă este susținută de un guvern central sau de o bancă, garantând puritatea și greutatea acesteia. În ciuda faptului că aceste monede poartă adesea o valoare nominală, adevărata valoare constă în conținutul lor de argint. Piața monedelor de argint din lingouri oferă o varietate bogată, cu unele dintre cele mai căutate opțiuni provenind de la mărci de pe tot globul:

  • American Silver Eagle: Moneda oficială de argint a Statelor Unite, American Silver Eagle, a captivat colecționarii începând cu debutul său în 1986. Cu o greutate de aproximativ 30 grame de argint pur .999, aceasta se mândrește cu designul atemporal Walking Liberty pe avers și cu scutul heraldic al SUA pe revers.

  • Canada Silver Maple Leaf: Moneda oficială de argint din bulion a Canadei, Silver Maple Leaf, circulă din 1988. Cu o greutate de aproximativ 30 grame de argint pur .9999, prezintă o efigie a monarhului britanic de la acea vreme pe avers și frunza de arțar iconică pe revers.

  • British Silver Britannia: Lansată în 1997, Silver Britannia din Marea Britanie prezintă un portret al Reginei Elisabeta a II-a sau a monarhului curent pe avers, și un design al Britanniei realizat de Philip Nathan pe revers.

  • Australian Silver Kookaburra: Emisă de Perth Mint, Australian Silver Kookaburra a debutat în 1990, prezentând un nou design invers al speciei kookaburra în fiecare an.

  • Australian Silver Koala: Tot de la Perth Mint, Silver Koala prezintă simpaticul marsupial koala pe revers într-un design diferit în fiecare an.

  • Australian Silver Kangaroo: Lansată în 2016, Silver Kangaroo este prima monedă de argint din bulion cu o puritate de .9999 emisă de Perth Mint. Reversul său prezintă celebrul cangur roșu în salt, în timp ce aversul include o efigie a Reginei Elisabeta a II-a sau a regelui Charles al III-lea.

Aceste monede reprezintă doar o mică parte din fascinantele monede de argint disponibile pe piață. Ține minte că, de obicei, acestea sunt disponibile în greutăți de aproximativ 30 grame, cu conținut de argint pur .999 sau .9999, făcându-le o excelentă adiție anuală la orice portofoliu.

Totuși, este important să menționăm că multe programe de monede de argint oferă și opțiuni colecționabile sub formă de probe. Aceste monede au același design ca omologii lor din lingou, dar se disting printr-un finisaj vizual mai impresionant și cifre de tiraj mai mici. Moneda Proof American Silver Eagle și moneda Proof Australian Silver Kangaroo sunt exemple notabile de monede de argint din lingouri disponibile și în versiuni colecționabile.

Pentru cei care caută exclusivitate, monedele de argint aurit aduc o notă unică. Cu cifre limitate de tiraj, aceste monede prezintă un strat subțire de aur de 24 de karate aplicat designului principal. Deși stratul de aur nu influențează semnificativ greutatea sau valoarea intrinsecă a monedei, adaugă un strop de splendoare vizuală și crește valoarea numismatică. Monede populare precum American Silver Eagle, Austrian Silver Philharmonic și Somalian Silver Elephant sunt disponibile anual cu un finisaj aurit, aplicat de o terță parte și nu de monetăria emitentă.

Un alt mod popular de a adăuga valoare numismatică monedelor de argint este aplicarea unui lac colorat. Acesta este, de obicei, aplicat doar pe designul principal al unei monede pe o singură parte. De exemplu, Monedele Colorate American Silver Eagle prezintă nuanțe strălucitoare și culorile roșu, alb și albastru ale steagului american pe imaginea lui Walking Liberty. Lacul colorat nu schimbă greutatea monedei, nici nu afectează conținutul de argint în vreun fel. Este pur și simplu o modalitate de a adăuga o nuanță colecționabilă la monedele populare de lingouri de argint.

Dacă cauți o ofertă reală de argint, ia în considerare achiziționarea unor volume mari din designurile anterioare de monede de circulație din SUA. Până în 1964, Statele Unite emiteau toate monedele lor de circulație din argint cu un conținut de argint de 90%. Aceasta include elemente precum monedele Barber (1892-1916), Dime-ul Mercury (1916-1945) și Jumătatea de Dolar Walking Liberty (1916-1947). Aceste monede sunt adesea disponibile în saci de in sau alte ambalaje asemănătoare și prezintă semne de uzură, deoarece au fost anterior în circulație. Indiferent de starea designurilor, monedele conțin încă 90% conținut de argint și sunt o opțiune accesibilă, în special pentru investitorii începători.

Veți găsi, de asemenea, monede de argint cu un conținut de 40% disponibile de la United States Mint. În timpul creșterii prețurilor argintului în anii ’60, US Mint a emis scurt monede de jumătate de dolar Kennedy cu un effigia președintelui John F. Kennedy utilizând un conținut de argint de 40%. Acestea au fost disponibile doar începând cu 1964 până în 1969, înainte ca monedele placate cu cupru-nichel să devină norma în SUA. Acestea sunt cadouri unice de făcut pentru un colecționar. Verifică disponibilitatea în stoc al monedelor pe magazinele partenere.

monede argint de cumparat

Caută