Monede de Aur

Filtre
Filters

 

Metal
Gramaj
Magazin

Afișez 1 - 12 din 50 de rezultate

 • Pasul 1: Adaugă pur și simplu monedele de aur dorite în coșul tău de cumpărături.
 • Pasul 2: Comoara ta de aur selectată va fi ambalată meticulos în ambalaje discrete și sigure. Stai liniștit, știind că toate produsele sunt asigurate integral.
 • Pasul 3: În decurs de 1-3 zile lucrătoare, furnizorii noștri vor expedia produsul dorit prin intermediul unuia dintre curierii de încredere, în funcție de furnizorul ales.

Aurul, o marfă cu adevărat rară pe planeta noastră, a captivat investitorii la nivel mondial, transformând monedele de aur într-o opțiune preferată. Aceste monede, ancorate în istorie ca una dintre cele mai vechi forme de monedă, se mândresc cu o moștenire bogată ce se întinde pe parcursul secolelor.

Spre deosebire de lingourile de aur, fiecare monedă dintr-o serie are o poveste fascinantă, adăugând un farmec ce captivează colecționarii. Aceste conexiuni istorice fac din monedele de aur o opțiune de investiții atrăgătoare.

Asemănător altor metale prețioase precum argintul, monedele de aur servesc drept protecție împotriva inflației și imprevizibilității prăbușirilor pieței de valori. În timpul crizelor economice, investitorii de pe piața de valori suferă pierderi financiare, în timp ce posesorii de aur reduc riscurile păstrându-și un activ tangibil ce rezistă probelor timpului.

Datorită valorii sale durabile, aurul este considerat un activ-refugiu, oferind investitorilor protecție în timpul tulburărilor financiare. În plus, potențialul său pentru randamente solide pe termen lung îl transformă într-un activ ce poate fi transmis din generație în generație.

Aurul poate fi tranzacționat sub formă de lingouri sau monede de aur, acestea din urmă având în general prețuri mai ridicate datorită valorii lor percepute. Moștenirea lor, tirajul limitat și utilizarea istorică ca monedă contribuie la statutul lor elevat.

Multe monede de aur comemorează evenimente speciale, precum Krugerrand de 1400 de grame, sporindu-și astfel atractivitatea. Cu o lichiditate ridicată și valoare la revânzare, monedele de aur bine întreținute sunt obiecte prețioase.

Prețul aurului depinde în mare măsură de echilibrul delicat dintre ofertă și cerere. Spre deosebire de moneda fiat, disponibilitatea limitată a aurului duce adesea la o cerere sporită, poziționându-l ca un metal căutat ce protejează valoarea portofoliului în perioade de stres financiar.

Oltre apelul său ca investiție, aurul găsește utilitate în dispozitivele medicale și fabricarea de electronice, adăugându-i versatilitate. Creșterea în popularitate contribuie parțial la costul său relativ mai ridicat în comparație cu alte materiale. Ca o investiție sigură în perioadele dificile din punct de vedere economic, aurul înregistrează în mod obișnuit creșteri de preț în timpul recesiunilor economice și se stabilizează în perioadele de prosperitate economică.

Pentru actualizări în timp real privind prețurile aurului, consultați indicele nostru de prețuri aurii. Cu prețurile actualizate la intervale de un minut, poți avea încredere că primești cele mai recente prețuri ale metalelor prețioase. La TopBijuterii avem monede încă din anul 1820.

Investitorii care doresc să adauge aur în portofoliile lor explorează adesea monedele de aur de la guverne suverane. Aceste monede se bucură de popularitate datorită greutății și purității lor, garantate de băncile centrale și entitățile suverane. În plus, producția constantă de monede de aur an de an asigură un aport constant pentru investitorii care caută să achiziționeze acest metal prețios. Iată o privire asupra unor monede de aur bine apreciate:

American Gold Eagle:

 • Față: Prezintă designul lui Augustus Saint-Gaudens cu Lady Liberty de pe $20 Gold Double Eagle.

 • Spate: Evidențiază un design de Miley Busiek, exclusiv pentru această serie de monede începând cu 1986.

 • Disponibil în greutăți de 31.1035 g (1 oz), 15.5517 g (1/2 oz), 7.7759 g (1/4 oz), și 3.1103 g (1/10 oz) cu aur de 22 de karate.

American Gold Buffalo:

 • Reînviorează designul lui James Earle Fraser de pe moneda Buffalo Nickel.

 • Disponibil exclusiv în 31.1035 g (1 oz) de aur, cu un portret în profil drept al unui figurant nativ american pe față și un bizon american pe spate.

Austrian Gold Philharmonic:

 • Menține designuri consistente atât pe față, cât și pe spate în fiecare an.

 • Caracteristici aur pur de 31.1035 g (1 oz), cu opțiuni în greutăți de la 31.1035 g (1 oz) la 1.2441 g (1/25 oz).

Australian Gold Kangaroo:

 • Cea mai longevivă monedă de aur din Australia.

 • Actualizează designurile cangurului de pe spate regulat, în timp ce fața prezintă regina Elisabeta a II-a. Conținutul pur de aur este 31.1035 g (1 oz).

British Gold Britannia:

 • Emisă anual de Royal Mint din Anglia.

 • Fața include un portret al reginei Elisabeta a II-a, iar spatele poartă imaginea Britanniei de la Philip Nathan. Conținutul de aur este 31.1035 g (1 oz).

British Gold Queen’s Beast:

 • Prezintă 10 designuri ce înfățișează fiarele heraldice asociate cu încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953.

 • Disponibilă în 31.1035 g (1 oz) de aur, cu diverse fiare heraldice pe spate și portretul reginei Elisabeta a II-a pe față.

Canadian Gold Maple Leaf:

 • Una dintre cele mai proeminente oferte globale de monede de aur.

 • Include monede de 31.1035 g (1 oz), 15.5517 g (1/2 oz), 7.7759 g (1/4 oz), și 3.1103 g (1/10 oz) cu frunza de arțar pe spate și efigia reginei Elisabeta a II-a pe față. Conținutul de aur este 31.1035 g (1 oz).

European Gold Sovereign Coins:

 • Opțiuni disponibile din secolul al XIX-lea încoace.

 • Exemple includ monede de circulație anterioară, cum ar fi monedele de aur de 20 de franci și 40 de franci emise de națiuni precum Franța, Elveția și Belgia. Exemplele moderne includ suveranul britanic.

Mexican Gold Libertad:

 • Emisă de cea mai veche monedă a emisfera vestică.

 • Caracteristici aur pur de 31.1035 g (1 oz) în greutăți de la 31.1035 g (1 oz) la 1.5552 g (1/20 oz), cu Victoria Înarmată pe față și stema mexicană pe spate.

Monedele de aur au în mod obișnuit un nivel minim de puritate de 31.1035 g (1 oz) aur, iar unele, precum Canadian Gold Maple Leaf și Australian Gold Kangaroo, sunt emise cu 31.1035 g (1 oz) aur pur. De obicei, au o valoare nominală legată de moneda fiduciară a națiunii emitente. Greutăți fracționare și opțiuni unice de greutate sunt obișnuite, contribuind la diversitatea opțiunilor disponibile pentru investitori și colecționari deopotrivă.

monede aur de vanzare

Caută