Pe ce picior se poarta bratara de picior?

Pe ce picior se poarta bratara de picior?

Brățările de picior, acele bijuterii delicate care înconjoară glezna, au încântat femeile de-a lungul secolelor în diverse culturi, simbolizând feminitatea și spiritualitatea. Astăzi, aceste accesorii au evoluat într-o piesă iubită, apreciată pentru declarațiile de stil pe care le aduc.

Pentru entuziaștii modei boeme și plini de spirit, brățările de picior sunt o accesoriu preferat. Cu toate că nu există reguli stricte care să dicteze cum ar trebui purtată o brățară de picior, apare adesea întrebarea printre cei care adoptă tendința: pe ce picior se poarta bratara de picior? Această întrebare, deși fără un răspuns definitiv, devine o chestiune de preferință personală și valori.

Spre deosebire de mâna stângă universal desemnată pentru ceasuri, nu există un criteriu ferm pentru brățările de picior. Alegerea dintre glezna stângă sau dreaptă devine o chestiune ghidată de preferința personală sau practica culturală, mai degrabă decât o considerație funcțională sau scop.

Istoria brățărilor de picior

Bratarile de picior se mândresc cu o istorie care acoperă mii de ani, cu originile lor întoarse în Egiptul antic. Purtate de femei din toate clasele sociale, acestea semnificau inițial bogăție și statut.

Semnificația acestora variază în funcție de culturi și contexte. În unele societăți, ele simbolizează căsătoria sau logodna, în timp ce în altele servesc scopuri de protecție sau spirituale.

De-a lungul istoriei, bratarile de picior au ieșit în evidență ca accesorii de bijuterii semnificative, promovând feminitatea și senzualitatea. În plus, se crede că au proprietăți vindecătoare, contribuind la echilibrul energiei și la circulația îmbunătățită. Tradiția de a purta bratari de picior pe ambele glezne este mai răspândită printre femeile din India sau din Orientul Mijlociu.

În lumea occidentală, acestea servesc în principal ca accesorii de modă fără semnificații atașate specifice. Disponibile în diferite stiluri, de la lanțuri simple la modele mai complexe decorate cu pandantive și pietre prețioase, adaugă o notă jucăușă ținutelor, atrăgând atenția asupra picioarelor și gleznelor.

Versatilitate în purtare, fac tranziția ușoară de la ocazii casual la cele formale, atingând apogeul popularității în lunile de vară, mai ales în zonele de plajă.

Foot Jewelry

Piciorul drept

Unele culturi susțin că purtarea unei brățări pe glezna dreaptă are o anumită semnificație simbolică sau spirituală. Se crede că glezna dreaptă este asociată cu energia principiului masculin (yang), în timp ce glezna stângă este asociată cu principiul feminin (yin). Femeile care poartă o brățară pe glezna dreaptă o plasează acolo pentru a îmbunătăți fluxul lor de energie yang, ceea ce poate ajuta la promovarea asertivității, logicii și activității; calități considerate a fi mai masculine.

Purtarea unei brățări pe glezna dreaptă este considerată a promova un flux pozitiv de energie în corp, cu echilibrul corespunzător al chi-ului; energii pozitive și negative. Deși această idee este rezervată celor care urmează propriile tradiții culturale sau filozofiile taoismului, nu este o noțiune răspândită sau o credință definitivă.

Piciorul stâng

În unele culturi, glezna stângă este percepută ca locul corect pentru o brățara de picior, iar această idee derivă din superstiție și tradiție. În cultura indiană, se crede că purtarea unei brățări pe glezna stângă promovează feminitatea, de aceea femeile aleg să poarte pe glezna stângă, ca simbol al feminității și senzualității.

Partea stângă a corpului este asociată cu spiritul feminin, intuiția și receptivitatea, prin urmare, purtând o brățară pe glezna stângă, unii o văd ca pe o oportunitate de a-și îmbunătăți calitățile feminine și de a emana o aură feminină plină de dorință.

Alții cred că purtarea unei brățări pe glezna stângă promovează vindecarea prin îmbunătățirea circulației sângelui în corp. Această credință se bazează pe ideea că partea stângă a corpului este conectată la inimă, care pompează sânge în tot corpul, asemenea degetului inelar al mâinii stângi; o credință antică romană conform căreia al patrulea deget de la mâna stângă are o venă care se conectează direct la inimă.

Pair of female feet wearing anklets with gems touching water on the beach

Inexistenta unei glezne specifice

În timp ce există persoane care afirmă cu tărie că o brățară de picior ar trebui purtată pe glezna stângă sau pe glezna dreaptă, mulți oameni nu au o preferință specifică și consideră că ar trebui purtată pe oricare dintre glezne, în funcție de confort și de modul în care se potrivește mai bine cu ținuta lor. Acestea sunt un tip de bijuterie care nu este mereu purtată în scopuri funcționale, cum ar fi un ceas de mână, care este purtat în mod obișnuit pe mâna non-dominantă pentru ușurința de utilizare.

În timp ce există multe culturi care au o preferință pentru locul de purtare a unei astfel de brățări, nu există tradiții stricte sau reguli culturale care să dicteze această preferință, ceea ce face ca decizia de a purta o brățară pe oricare gleznă să fie o alegere complet personală. A purta o brățară la picior este o alegere personală, indiferent că este confecționată din aur, argint sau alte materiale. Poți să o porti atât vara cât și iarna, în funcție de cum îți place.

Concluzie - Pe ce picior se poarta bratara de picior?

În concluzie, piciorul pe care îți porți brățara poate avea diferite semnificații și importanță culturală.

Factori practici precum piciorul dominant și ocupația, precum și considerații de modă și stil personal, pot influența decizia ta. În cele din urmă, decizia îți aparține, iar este important să alegi piciorul care se simte cel mai confortabilă și în armonie cu stilul și credințele tale personale.

Fie că porți o brățară pentru modă, motive culturale sau personale, înțelegerea pe ce picior să o porți poate adăuga o notă semnificativă și elegantă aspectului tău general.

Surse articol: https://ioana-preda.ro/3-sfaturi-de-baza-atunci-cand-alegi-sa-porti-bratari-pentru-picior/

Vezi aici toate brățările pentru femei oferite de către noi. 

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută