Pe ce mana se pune inelul de logodna? Tot ce trebuie să știi

Pe ce mana se pune inelul de logodna? Tot ce trebuie să știi

Când vine vorba de tradiții, mâna pe care se poartă inelul de logodnă a rămas destul de constantă de-a lungul timpului. Dar, cu abordările moderne ale tradițiilor inelelor de logodnă și de nuntă devenind tot mai comune, este înțeles că lucrurile pot deveni puțin confuze. Așa că să revizuim aspectele esențiale despre purtarea inelului tău de logodnă și pe ce mana se pune inelul de logodna.

Originile și Obiceiurile Purtării Inelelor de Logodnă și Nuntă

Pe lângă mână, o altă întrebare este: Pe ce deget se pune inelul de logodnă? Cele mai multe culturi occidentale poartă inelul de logodnă al patrulea deget al mâinii stângi – cunoscut sub numele de degetul inelar – datorită unei credințe antice romane. Romanii credeau că acest deget are o venă care merge direct la inima umană. Această legătură cu inima i-a determinat să o numească Vena Amoris sau “Vena Dragostei.” Cu toate că această credință a fost demult dovedită falsă, tradiția a rămas puternică și larg acceptată de-a lungul timpului.

În multe culturi orientale și în unele țări selecte din Europa, cum ar fi Danemarca, Italia, Norvegia și Spania, inelul de logodnă și verigheta sunt purtate pe degetul inelar al mâinii drepte. Această practică se întoarce, de asemenea, la Roma antică, unde se credea că mâna stângă nu este de încredere. De asemenea, unele culturi din Asia consideră mâna stângă necurată, prin urmare, o mână foarte nedorită pentru a purta un inel de logodnă de aur sau o verighetă.

Engagement ring, happy girl, proposal, engagement.

Cum Sunt Purtate Inelul de Logodnă și Verigheta?

Răspunsul la această întrebare poate deveni puțin complicat, deoarece inelele fac de obicei câteva schimbări în călătoria spre căsătorie.

Când un inel de logodnă este primit pentru prima dată, este purtat cel mai adesea pe degetul inelar al mâinii stângi. Acest lucru este de obicei cazul până în momentul ceremoniei de nuntă.

În timpul ceremoniei de nuntă, unde este probabil să aibă loc un schimb de verighete, inelul de logodnă trece să fie purtat pe degetul inelar al mâinii drepte. Aceasta se face pentru că, conform unei alte tradiții, ca simbol al iubirii și devotamentului supreme, verigheta este purtată în mod obișnuit cel mai aproape de inimă, cu inelul de logodnă în exterior.

Purtarea inelului de logodnă pe mâna dreaptă în timpul ceremoniei face, de asemenea, ușor pentru verighetă să alunece pe mâna stângă fără a fi necesar să miște un inel. După ceremonie, mulți vor alege să-și mute inelul de logodnă înapoi pe degetul inelar al mâinii stângi, astfel încât cele două inele încep să fie purtate ca o pereche.

Ce Alte Modalități Există pentru a Purtă un Inel de Logodnă?

După nuntă și pe parcursul căsătoriei, gusturile și stilurile pot evolua, și există mai multe modalități de a continua să porți inelele de logodnă și verighetele.

  1. Un stil tradițional este să porți atât inelul de nuntă, cât și inelul de logodnă pe același deget inelar. În funcție de stilul inelului tău de logodnă și de nuntă, acest lucru poate însemna purtarea mai întâi a inelului de nuntă, urmată de inelul de logodnă sau, în unele cazuri, am proiectat o verighetă pentru a evidenția partea de sus a inelului de logodnă.

  2. Unii aleg să poarte verigheta singură pe mâna stângă și să-și păstreze inelul de logodnă pe mâna dreaptă sau pe alt deget de pe mâna stângă.

  3. Un stil pe care l-am văzut că devine tot mai popular este adăugarea de inele suprapuse pentru a fi purtate alături și pentru a evidenția inelul de logodnă, fie pe degetul inelar, fie pe alte degete.

  4. O altă opțiune este să lipești împreună inelul de logodnă și verigheta astfel încât să devină o singură bijuterie. Dacă este cunoscut că vor fi purtate întotdeauna împreună, aceasta reprezintă o alegere excelentă, deoarece va menține inelele perfect aliniate și poate chiar să reprezinte legătura maritală. Cu toate acestea, recomandăm să încercați să purtați ambele inele pentru o perioadă înainte de a decide să le lipiți permanent. Este întotdeauna bine să aveți opțiunea de a lăsa inelul de logodnă acasă, în special când călătoriți sau participați la activități intense.

Pot exista și situații în care vei dori să porți inelul în mod diferit pentru a-l proteja mai bine. În timpul călătoriilor lungi sau a unei zile la plajă, poate fi mai sigur să atașezi inelul de logodnă la un lanț pentru a-l purta ca un colier mai sigur. De asemenea, persoanele care folosesc mult mâinile în muncă și au riscul de a lovi adesea inelul lor pot beneficia de a-și ține inelul pe un lanț.

În primul rând, este important să ții cont că, în timp ce există tradiții, nu există reguli absolute. La fel cum proiectarea și alegerea unui inel de logodnă este o experiență incredibil de personală și unică, la fel pot fi și alegerile referitoare la modul în care este purtat.

Obiceiurile religioase influențează tradițiile de purtare a inelului

Credințele religioase ale unei mirese și ale unui mire nu influențează întotdeauna mâna pe care își poartă inelele, dar în câteva religii s-ar putea să o facă, de exemplu:

Smiling young multiracial couple showing engagement ring while taking selfie on smartphone in garden

Iudaism

Iudaismul a început acum mai bine de 3.500 de ani. La acea vreme și în unele cazuri și astăzi, inelele nu sunt schimbate în timpul logodnelor și nunților evreiești. Cu toate acestea, atunci când un cuplu evreu decide să folosească inele, mirele îi va pune inelul pe degetul arătător drept al miresei în timpul nunții. După ceremonie, ea îl va muta pe degetul inelar și îi va oferi și mirelui inelul său în privat.

Catolicismul Roman

Înainte de a se răspândi în întreaga lume, Biserica Catolică Romano a avut tradiția ca miresele și mireii să-și poarte inelele pe mâna dreaptă. Înregistrările istorice sugerează că aceasta era pur și simplu o tradiție și nu era legată de nicio convingere religioasă, ceea ce explică de ce catolicismul a adoptat ulterior tradițiile de purtare a inelului ale oricărei țări în care se află.

Protestantism

În 1517, diferite grupuri au început să se desprindă de Biserica Catolică Romano și să-și înființeze propriile biserici. Acești protestanți au schimbat multe dintre tradițiile pe care le învățaseră în Biserica Catolică, iar aceasta includea mutarea inelelor de logodnă de pe mâna dreaptă pe cea stângă. La fel ca catolicii, protestanții de astăzi adoptă tradițiile de purtare a inelului ale culturii din jurul lor în loc să continue propriile tradiții.

Hinduism

Aproape 80% dintre oamenii din India sunt hinduși și, timp de ani de zile, tradițiile lor nu includeau inele de logodnă sau nuntă. În prezent, inelele devin treptat mai populare, dar majoritatea mireselor insistă în continuare să poarte “sindoor”-ul tradițional sau punctul roșu în despărțirea părului pentru a arăta că sunt căsătorite.

Pe ce mână se pune inelul de logodnă? Preferința ta personală rămâne importantă

De-a lungul generațiilor, tradițiile locale și obiceiurile religioase dictau pe ce mâini se purtau inelele de logodnă și de nuntă, dar acum preferința personală a unei mirese și a unui mire este la fel de importantă ca aceste tradiții și obiceiuri.

Cuplurile de astăzi pot alege să își poarte inelele de logodnă și de nuntă pe mâinile lor stângi sau drepte, în funcție de ceea ce le simte bine sau chiar de ceea ce va fi cel mai practic în combinație cu alte bijuterii pe care le poartă cu plăcere.

În societatea de astăzi, preferințele personale sunt importante, adesea chiar mai importante decât tradițiile consacrate sau obiceiurile religioase.

Concluzie: pe ce mână se poartă inelul de logodnă?

În general inelul de logodnă se poartă pe degetul inelar. Indiferent dacă porți inelul tău de logodnă cu diamante (sau orice altă piatră prețioasă) și verigheta pe mâna dreaptă sau stângă, pe degetul arătător sau degetul mare, degetul inelar nu este ceea ce contează. Mai mult decât simple bijuterii frumoase, inelele tale de logodnă și de nuntă simbolizează o promisiune a angajamentului tău reciproc, a experiențelor viitoare și a uniunii voastre. Ele sunt un simbol neclintit al iubirii tale, acum și pentru totdeauna. În cele din urmă, povestea inelului de logodnă este mult mai importantă decât cum se poartă sau decât supersițiile de genul că aduce ghinion în unele situații.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută