Pe ce deget se poarta inelul?

Pe ce deget se poarta inelul?

Pe ce deget se poarta inelul? În culturile occidentale, cuplurile își schimbă inelele de nuntă după jurămintele lor în timpul ceremoniei. Inelul de nuntă este purtat tradițional pe mâna stângă, deoarece această parte este cea mai apropiată de inimă. O verighetă este de obicei purtată pe al patrulea deget, cunoscut sub numele de degetul inelar.

Puțin confuz, dacă ești obișnuit să numeri de la stânga la dreapta – pe mâna stângă, al patrulea deget este cel de-al patrulea deget de la și inclusiv degetul mare. Adică este degetul dintre cel mic și degetul mijlociu. Această tradiție se spune că datează din vremurile Egiptului Antic, când oamenii credeau că exista o venă care mergea direct de la degetul inelar la inimă. Nu există de fapt o astfel de venă acolo, dar simbolismul persistă și în ziua de azi.

Purtarea inelului de nuntă pe mâna stângă are și sens practic pentru mulți oameni. Până la urmă, 90% dintre noi suntem dreptaci, astfel încât este mai puțin probabil ca inelul să se agațe sau să fie deteriorat în timp ce ne desfășurăm viața de zi cu zi. Nu este nimic care să împiedice pe cineva să poarte un inel de nuntă pe mâna dreaptă dacă preferă totuși. În multe culturi, inclusiv cea evreiască și cea creștină ortodoxă, și în multe țări, este tradițional să alegi mâna dreaptă în loc de stânga pentru degetul inelar de nuntă.

Care este degetul pentru inelul de logodnă

Deci, pe care deget ar trebui să port inelul de logodnă? Multe culturi și persoane din multe țări continuă tradiția veche de a purta și inelul de logodna pe al patrulea deget al mâinii stângi. După ce acea persoană se căsătorește, inelul de nuntă este pus primul, iar inelul de logodnă este plasat imediat după. Este probabil că această obișnuință reflectă faptul că căsătoria primează logodna în ceea ce privește ceremonia și angajamentul.

Cu toate acestea, există mulți oameni care aleg mâna dreaptă pentru degetul inelar de logodnă. Într-adevăr, în unele țări, atât inelele de nuntă, cât și cele de logodnă sunt purtate obișnuit pe mâna dreaptă. Poate că cei îndrăgostiți din Elveția au ideea corectă. Elvețienii poartă de obicei inelul de logodnă pe degetul inelar drept și verigheta pe cel stâng. Poate că are sens dintr-o perspectivă de afirmare, cu ambele mâini împodobite cu ceva atractiv și semnificativ.

Vechea tradiție ca doar femeile să poarte inele de logodnă se bazează pe principii destul de arhaice care persistă acum ca ‘ce am făcut întotdeauna’. În vremurile de demult, inelul de logodnă era o formă de asigurare sau promisiune de căsătorie. Dacă bărbatul își schimba părerea, mireasa-nu-mai-este avea ceva de valoare pentru a-și compensa dezamăgirea. Un cinic ar putea adăuga că domnii își plăceau, de asemenea, să-și ascundă statutul de ‘luat’ cât mai mult posibil înainte de nuntă.

Oricum, din ce în ce mai mulți bărbați și, desigur, cupluri de același sex și gen aleg să poarte inele de logodnă. În mod invers, unele femei pur și simplu aleg să nu aibă un inel de logodnă deloc. Cu toate acestea, inelele de logodnă sunt adesea uimitoare, așa că poate ar trebui să poarte cu toții câte unul.

Pe ce deget se pune un inel de promisiuni

Inelele de promisiuni sunt un concept interesant și poate necesită puțină gândire. Mulți oameni nu au auzit niciodată de așa ceva și se întreabă ce este un inel de promisiuni? Un inel de promisiuni este oferit și acceptat ca simbol al angajamentului. Nu sunt neapărat o promisiune de a te căsători sau de a te logodi, deși uneori sunt numite inele prelogodnale. Inelele de promisiuni sunt folosite și adesea atunci când oamenii își reînnoiesc jurămintele de nuntă – asemănătoare cu un inel al eternității.

În realitate, un inel de promisiuni înseamnă orice intenționați să fie. Poate fi, de asemenea, o expresie a unei prietenii sincere care va dura. În unele părți ale lumii în care căsătoriile sau uniunile civile între persoanele de același sex sunt interzise, ele pot reprezenta o declarație de fidelitate între membrii comunității LGBT+. În ceea ce privește degetele, este larg acceptat ca inelele de promisiuni să fie purtate pe orice deget îți place. Unii oameni își doresc să le integreze într-o tendință mai largă de declarații de bijuterii prin purtarea lor pe degetul inelar alături de un inel de nuntă și unul de logodnă. O bijuterie pe degete, indiferent dacă este din aur, argint, cu diamant sau fără, va fi mereu un detaliu care completează aspectul tău.

Newlyweds exchange rings, groom puts the ring on the bride's hand

Semnificația fiecărui deget

De-a lungul istoriei, se crede că alegerile degetelor pentru inele au o semnificație spirituală sau mistică. În palmistrie, mâinile și degetele sunt asociate cu atributele zeilor greci, iar se crede că purtarea anumitor pietre prețioase pe un deget anume poate aduce noroc. Simbolismul și semnificația fiecărui deget pentru purtarea inelelor pot influența modul în care alegi să le porți.

Degetul inelar

Degetul inelar simbolizează iubirea eternă, creativitatea și frumusețea. Se crede că este asociat cu zeul grec Apollo, în timp ce pietrele prețioase complementare pentru acest deget includ jad, ametist, piatra lunii, safir și turcoaz.

Degetul mijlociu

Degetul mijlociu este considerat a reprezenta responsabilitatea, echilibrul și căutarea sufletului, în timp ce pietrele prețioase asociate sunt coralul, acvamarinul și cuarțul roz, care sunt considerate a avea proprietăți calmante.

Degetul arătător

Degetul arătător este condus de Jupiter – simbolizând ambiția, conducerea și încrederea în sine. Purtarea unui inel cu topaz albastru, ametist sau lapis lazuli pe acest deget se crede că promovează caracteristicile lui Jupiter.

Degetul mic

Degetul mic este condus de Mercur, care simbolizează intuiția, inteligența și persuasiunea. Alegerea unei pietre precum chihlimbarul, citrinul sau piatra lunii pentru degetul mic se spune că activează puterea lui Mercur.

Degetul mare

Degetul mare este singurul deget care nu este asociat cu vreun zeu grec. Se crede că simbolizează voința și auto-afirmarea.

Diamond wedding ring on pink ring box

Semnificația inelelor în funcție de deget

În plus față de a admira bijuteriile tale frumoase, oamenii pot observa modul în care porți inelele și pot face presupuneri despre personalitatea ta, starea ta în relație și alți factori. Aceste presupuneri se bazează pe istorie, credințe culturale și degetul pe care îl alegi pentru inel. Înainte de a-ți pune inelele, este util să înțelegi ce spune fiecare deget despre tine și despre stilul tău de viață.

Degetul inelar stâng - Căsătorie sau logodnă

Degetul inelar stâng este degetul inelului de logodnă. În cele mai multe țări occidentale, acest deget este rezervat pentru inele de nuntă și de logodnă. Poate fi folosit și ca deget pentru inelul de promisiuni, dar acest lucru depinde de preferința personală.

Degetul mijlociu stâng - Fără declarație

Purtarea unui inel pe degetul mijlociu al mâinii stângi nu are o semnificație anume. Dacă ai un inel de declarație minunat, ai putea dori să îl porți pe acest deget.

Degetul arătător stâng - Regește sau la modă

Un inel purtat pe degetul arătător era odinioară rezervat regilor. Vizitatorii se aplecau în fața regelui sau reginei și sărutau inelul de pe degetul arătător ca semn de respect. În zilele noastre, este un loc excelent pentru a așeza inele la modă.

Degetul mare stâng - Semn de bogăție

Un inel pe degetul mare al oricărei mâini era rezervat doar clasei superioare. Era considerat un simbol al statutului și reprezenta bogăția datorită faptului că este mai costisitor să creezi un inel pentru degetul mare din cauza numărului de materiale folosite.

Degetul mare drept - Semn de bogăție

În același mod ca degetul mare stâng, un inel purtat pe degetul mare drept obișnuia să simbolizeze bogăția. Cu toate acestea, în zilele noastre, purtarea unui inel pe degetul mare este considerată mai mult un gest de modă.

Degetul arătător drept - Căsătorie în unele culturi

Degetul arătător drept este rezervat inelelor de căsătorie în unele culturi; de exemplu, este locul acceptat pentru a pune inelul de căsătorie în ceremoniile tradiționale evreiești. După ceremonie, miresele au opțiunea de a-și muta inelul pe degetul inelar stâng.

Degetul mijlociu drept - Deschis interpretării

Purtarea unui inel pe oricare dintre degetele mijlocii nu are o semnificație prea mare. Prin urmare, este un loc excelent pentru a-ți stiliza inelele de modă sau cu diamante după cum dorești.

Degetul inelar drept - Căsătorie sau logodnă în unele culturi

Așa cum unele culturi poartă inelele lor de căsătorie sau logodnă pe degetul inelar stâng, există și țări în care le-ai purta pe degetul inelar drept. De exemplu, în țări precum India, Germania și Rusia, ai purta inelul pe degetul inelar drept.

Degetul mic drept - Statut profesional

Purtarea inelelor pe degetul mic drept are aceeași semnificație ca și pe degetul mic stâng. Uneori, purtarea unui inel pe degetul mic drept simbolizează însă statutul profesional. Un inel pe degetul mic poate fi un simbol al absolvirii unei diplome într-un domeniu specific, de obicei în inginerie sau ecologie.

Pe ce deget se poarta inelul - Diferențe culturale

Tradițional, în cultura occidentală, inelele de căsătorie au fost purtate întotdeauna pe mâna stângă. Acest lucru este valabil în țări precum Marea Britanie, SUA, Franța, Portugalia, Elveția, Australia și Canada.

Această tradiție datează din secolul al XI-lea. În Europa medievală, în timpul ceremoniilor de logodnă creștine, bărbații ar binecuvânta inelul și îl puneau pe degetele soțiilor lor începând de la degetul mare și terminând cu degetul inelar, unde inelul rămânea.

Bărbații nu purtau în trecut inele de căsătorie, acestea erau rezervate femeilor. În Marea Britanie, doar femeile purtau inele de căsătorie până în secolul al XX-lea. Cu toate acestea, în timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, bărbații au decis să înceapă să poarte inele de căsătorie pentru a-și aminti de soțiile lor în timp ce erau plecați luptând.

Cu toate acestea, în cadrul culturii occidentale, există și câteva țări care aleg să-și pună inelul de căsătorie pe mâna dreaptă. Vena amoris sau vena iubirii, cunoscute ca declarații ale iubirii în roma antică și evul mediu, reprezintă cuvinte cu istorie în anumite culturi.

Tipic pentru țările ortodoxe din Europa de Est, inclusiv Bulgaria, Grecia, Letonia și Ucraina, precum și unele țări din Europa de Vest, inclusiv Austria, Germania, Ungaria și Țările de Jos, inelele de căsătorie se poartă pe degetul inelar al mâinii drepte.

Țări precum Turcia, Libanul, România și Brazilia poartă de obicei inelele de căsătorie pe mâna dreaptă până în ziua ceremoniei de căsătorie, când inelul este apoi mutat pe mâna stângă. In Egiptul antic femeia purta un inel ca semn al iubirii.

Țări islamice: Inelele de căsătorie nu sunt obișnuite în timpul nunților islamice; totuși, atunci când se folosesc, ele sunt purtate de obicei pe mâna stângă. În loc să folosească inele de căsătorie tradiționale, țările islamice folosesc adesea inele pentru a simboliza logodna sau angajamentul. Dacă aceste inele sunt purtate, ele sunt de obicei purtate pe degetul inelar al mâinii drepte de către bărbați și pe degetul inelar al mâinii stângi de către femei.

Nunți evreiești: Într-o nuntă evreiască tradițională, inelul de căsătorie este plasat în mod obișnuit pe degetul arătător al mâinii drepte a miresei. Cu toate acestea, alte tradiții au plasat inelul pe degetul mijlociu sau pe degetul mare.

Cu toate acestea, mai recent, după ceremonie, inelul este mutat pe degetul inelar stâng. De asemenea, în timp ce unii bărbați evrei au început să poarte inele de logodnă, în cadrul iudaismului ortodox, bărbații nu poartă în mod obișnuit inele de căsătorie.

Nunți între persoane de același sex: În timp ce căsătoria între persoanele de același sex este acum legală în mare parte a lumii occidentale, acest lucru este o apariție recentă. Înainte de aceasta, unele țări permiteau cuplurilor de același sex să încheie parteneriate civile în schimb.

În această perioadă, multe cupluri de același sex au ales să poarte inele de angajament, pe care le purtau pe degetul inelar al mâinii drepte, pentru a-și simboliza angajamentul reciproc. Cu toate acestea, odată cu legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex, multe cupluri au adoptat tradiția inelului de pe degetul inelar stâng în cadrul ceremoniilor lor.

Close up of wedding ring

Vezi aici toate bijuteriile oferite de către noi. 

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută