Istoria brățării: Semnificație și tipuri de brățări

Istoria brățării: Semnificație și tipuri de brățări

Mulți oameni s-ar putea să nu realizeze istoria bogată și simbolistica interesantă a brățării. Cuvântul grecesc “brachile” însemna “al brațului” și a fost modificat în timp pentru a reprezenta cuvântul pe care îl știm astăzi ca brățară, precum și cuvântul latin “brachium”, însemnând pur și simplu “braț”. Există multe tipuri de brățări, inclusiv cele cu pandantive, brățări rigide, brățări cu mărgele, brățări cu elemente de legătură, brățări cu clapet, și penannulare.

Există și brățări sport și brățări de tennis. Brățările cu pandantive constau într-un lanț de aur sau argint cu diverse pandantive atașate. Brățările rigide sunt un singur inel de metal sau plastic purtat pe încheietură, adesea purtat cu mai multe împreună. Brățările cu mărgele sunt adesea reprezentative pentru ceva, fiecare mărgea având propria sa semnificație, în timp ce brățările cu clapet sunt un accesoriu distractiv pentru încheietură, în special printre copii și adolescenți. Brățările penannulare nu înconjoară complet încheietura și sunt un accesoriu modern comun.

ISTORIA BRĂȚĂRII DE ÎNCHEIETURĂ

Brățările au devenit populare încă din anul 5000 î.Hr., în Egipt. Au fost găsite brățări în Rusia care se crede că au peste 40.000 de ani. Brățările rigide sunt o parte importantă a unor ceremonii de căsătorie din întreaga lume. În timp ce egiptenii antici purtau brățări la încheietură, nu se crede că aveau o semnificație aparte, în afara modei. Soldații greci purtau brățări de piele pentru a-și proteja încheieturile și acest lucru a devenit o parte tradițională a uniformei militare.

Brățările erau populare atât pentru bărbați, cât și pentru femei, până în Evul Mediu, când au devenit un accesoriu purtat în principal de către femei. Brățările au revenit ca un accesoriu extrem de la modă pentru femei în secolul al XVII-lea. În secolul al XX-lea, bărbații au început adesea să poarte din nou brățări, cu toate că acestea erau în mod obișnuit mai simple și mai singulare, în timp ce multe femei purtau mai multe brățări de diferite stiluri.

Explorând Semnificația brățărilor de Încheietură

De-a lungul anilor, accesorizarea încheieturii mâinii a avut un rol profund, întrepătrunzându-se cu granițele atât ale lumii seculare, cât și ale celei religioase. Aceste simboluri au avut diverse scopuri, de la alungarea spiritelor malefice și protejarea împotriva soarelui nemilos, la semnificarea vizibilă a stării civile a cuiva. Unii le purtau în speranța grăbirii sosirii primăverii, eliberându-se din strânsoarea iernii. Odată cu trecerea timpului, brățările au depășit originile lor utilitare pentru a deveni afirmații de modă căutate, fiecare piesă purtând o poveste unică pentru purtător.

Brățările cu pandantive, dintre preferatele de-a lungul timpului, servesc drept pânză pentru momentele-cheie ale vieții, fiecare pandantiv încapsulând o amintire sau persoană dragă. Vindecarea și prosperitatea își găsesc locul în firele intricate ale unor brățări, oferind o rază de speranță celor care le poartă. Totuși, un capitol sumbru în istoria brățărilor dezvăluie asocierea lor cu sclavia, unde aceste accesorii marcau stăpânirea degradantă a indivizilor.

Pentru elită, brățările nu erau doar ornamente, ci afișări intricate ale averii și poziției sociale. Astăzi, brățările s-au metamorfozat în simboluri ale identității și pasiunii. Benzi de cauciuc, împodobite cu cuvinte împuternicitoare sau simboluri, găsesc adăpost pe încheieturi, susținând cauze apropiate inimii. În China, brățările de jad sunt semne ale iubirii și protecției parentale, dăruite copiilor ca amintiri durabile ale legăturilor de familie.

Secolul al XX-lea

În decursul secolului al XX-lea, consumatorii puteau găsi brățări de aproape orice design imaginabil. Brățările au devenit și mai accesibile odată cu creșterea producției în masă, care a sporit disponibilitatea bijuteriilor de modă. Până în anii 1920, designurile elaborate din ultimul deceniu al secolului al XIX-lea au fost înlocuite de liniile clare ale perioadei Art Deco.

Designerii au adăugat bakelită și materiale plastice la bijuterii în anii 1930 și au transformat brățările din plastic în accesorii de bază pentru adolescente. Femeile și fetele au adorat brățările cu pandantive din alamă placată cu aur sau argint sterling în anii 1950, dar începând cu anii 1970 și până la începutul secolului XXI, femeile au căutat diversitate în moda lor. Au purtat brățări late, brățări subțiri, șiraguri de mărgele și lanțuri subțiri. Bărbații au început din nou să poarte brățări, alegând în general lanțuri de aur sau argint sterling.

Plasticul a devenit un material pentru brățări în decursul secolului al XX-lea. Pentru adolescenți și copii, adornamentele de plastic au devenit o alegere în modă. Ața de broderie sau firul au fost folosite pentru a crea brățări, în special brățări de prietenie, care au devenit populare în anii 1980. Creatorii de bijuterii au început, de asemenea, să creeze brățări cu pandantive din alamă placată cu aur și argint sterling. Această tendință persistă și în prezent.

Secolul al XXI-lea

În ultimul deceniu au avut loc câteva inovații durabile în designul brățărilor. Argintul a devenit cel mai comun material pentru brățări cu lanț, brățări late și brățări subțiri. Această tendință a început în secolul al XX-lea, când producătorii au produs în masă bijuterii din argint, care erau mai puțin costisitoare decât aurul, dar aveau încă strălucirea unui metal prețios pe care cumpărătorii o adorau. Preferința pentru argint în detrimentul culorii galbene s-a extins și la metale industriale, cum ar fi oțelul gri-argintiu, titanul și wolframul. Metalele industriale sunt acum materialul dominant în brățările bărbaților.

Pe măsură ce mișcarea pentru viața eco-friendly crește, tot mai mulți oameni cer materiale naturale în garderoba lor; pentru a afla mai multe, consultați ghidul nostru despre cele mai bune brățări inspirate de natură. În cele din urmă, tinerii de astăzi poartă adesea brățări simple pentru a susține cauze sociale și pentru a-și manifesta identitatea de grup; banner-ul lor poate fi o bandă de cauciuc colorată, un pandantiv agățat sau chiar un fir.

Tipuri și materiale ale brățărilor

Materialele au țesut povești proprii, reflectând evoluția ornamentelor de încheietură. De la ierburi primitive, crengi de copac și cochilii, la opulența cuprului, bronzului și, în cele din urmă, aurului și argintului în Epoca Bronzului. Argintul, materialul de brățară cel mai des întâlnit astăzi, se asociază adesea cu aur, bronz sau pietre semiprețioase în modele intricate. Pietrele de naștere continuă să împodobească încheieturile, păstrând o tradiție străveche care conectează purtătorii la originile lor cerești.

În explorarea istoriei și materialelor accesoriilor de încheietură, dezvăluim o tapiserie bogată care se împletește cu experiența umană, depășind granițele timpului și culturii.

Brățara Clasică sau fixă – Dacă vrei să aduci un plus de rafinament ținutei tale, alege să accesorizezi cu o brățară fixă din aur. Această opțiune este ideală pentru apariții casual, emanând eleganță și bun gust.

Brățara mobilă – Câteodată, mai puțin înseamnă mai mult, iar o rochie neagră simplă va captiva toate privirile. Pentru a evidenția feminitatea acestui look, alege o brățară mobilă din aur. Perfectă pentru orice ocazie în care vrei să fii în centrul atenției, dar cu o notă de eleganță subtilă.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută