Ghid pentru înțelegerea karatelor de aur

Ghid pentru înțelegerea Karatelor de aur

Termenul „karat de aur” este un termen din domeniul bijuteriilor utilizat pentru a descrie cât de pur este conținutul de aur. Adică, cât de mult aur se găsește în piesă, în comparație cu alte materiale cu care poate fi aliat. Karatele de aur au tendința de a varia de la 24k până la sub 10k. Un karat mare indică de obicei faptul că piesa este de o calitate superioară. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că un karat mai mic este un lucru negativ – de fapt, pot exista diferite avantaje și dezavantaje pentru karatele diferite, în funcție de ceea ce cauți și de factori precum stilul de viață. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre karatele de aur.

Care sunt diferitele karate de aur?

Bijuteriile de aur vin în mod obișnuit în următoarele karate: 24k, 22k, 20k, 18k, 14k, 12k, 10k și sub. Lingourile de aur vin mereu cu 24K.

Cu cât este mai mare numărul de karate, cu atât aurul din piesă este mai pur. Cu cât este mai mic numărul de karate, cu atât piesa conține mai multe aliaje (și, prin urmare, piesa este compusă dintr-un aur mai puțin pur).

Ce înseamnă un karat mai mare de aur?

Cel mai înalt karat de aur este 24k, ceea ce înseamnă 100% aur pur. Uneori este denumit și „999”. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt aliate cu alte metale, ceea ce înseamnă că piesa este alcătuită doar din aur și nimic altceva. Din această cauză, aurul de 24k are o culoare extrem de galbenă, deoarece nu este amestecat cu nimic altceva care să-i schimbe culoarea. De asemenea, este un metal destul de „moale” și se poate zgâria ușor – motiv pentru care – în contradicție cu ceea ce se crede în mod popular – aurul de 24k nu este întotdeauna alegerea cea mai bună pentru bijuterii.

Ce înseamnă un karat mai mic de aur?

Cel mai mic karat de aur este 10k sau mai puțin, ceea ce înseamnă că aurul este aliat cu un număr sau o proporție mai mare de alte materiale. S-ar putea crede că este un lucru negativ să fie cel mai mic karat, dar pentru mulți oameni, acest material este perfect pentru bijuteriile de zi cu zi. Fiind cel mai puțin aur „pur” în karate, este incredibil de durabil și, de fapt, adesea simte mai greu decât piesele realizate într-un karat mai mare.

Care este cel mai bun karat de aur pentru uz zilnic?

Fiecare karat de aur are diferite avantaje și dezavantaje, iar atât stilul tău de viață personal, cât și modul în care vrei să porți bijuteriile trebuie luate în considerare înainte de a decide. De exemplu, dacă ai fi foarte supărat dacă piesa ta ar avea zgârieturi, ar putea fi mai bine să optezi pentru un karat mai mic. În schimb, dacă ai predispoziție la iritații ale pielii, ai putea avea nevoie de o piesă realizată din aur mai pur și, prin urmare, ai vrea să alegi un karat mai mare.

Cu toate acestea, dacă cauți o piesă cu o durabilitate excelentă, dar și calitatea unei piese cu un karat mai mare, experții noștri ar sugera să optezi pentru opțiunea de 18k. 18k este un material de calitate excelentă și, deoarece este realizat din 75% aur pur și 25% aliaje, este încă extrem de puternic și rezistent.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută