Curățarea și îngrijirea bijuteriilor

Cum Să Curățați Majoritatea Bijuteriilor

Turnați o cantitate mică de săpun lichid în apă călduță și utilizați o periuță de dinți moale pentru a curăța delicat bijuteriile. Periuțele de dinți sunt ideale pentru curățarea bijuteriilor cu detalii intricate. Acest mod de curățare nu ar trebui să fie folosit pentru bijuteriile cu perle de apă dulce cultivate (vezi mai jos pentru mai multe detalii).

Cum Să Curățați Perlele de Apă Dulce și Pietrele Semiprețioase

Ștergeți perlele de apă dulce sau pietrele semiprețioase cu o cârpă de curățare pentru bijuterii pentru a menține strălucirea și a evita acumularea de murdărie. Dacă apare acumulare, utilizați o cârpă umedă pentru a șterge și lăsați-le să se usuce înainte de a le depozita.

Wedding bracelet and necklace. Woman trying on jewelry bracelet. Bride with treasure. Woman with

Cum Să Îngrijești bijuteriile

Bijuteriile sunt realizate cu pietre semiprețioase naturale, sticlă sau cubic zirconia, diamante cultivate în laborator sau materiale sintetice în argint sterling .925, oțel inoxidabil sau alamă într-o culoare și finisare specială. Metalele prețioase cum ar fi argintul sterling vor dezvolta o patină în timpul expunerii la elemente.

Sfaturi de Îngrijire pentru Bijuterii

Bijuteriile ar trebui să fie ultimul lucru pe care îl pui dimineața și primul lucru pe care îl dai jos seara.

 • Aplică orice fixativ pentru păr sau parfum înainte de a-ți pune bijuteriile.
 • Manipulează bijuteriile cu grijă. Ai grijă să nu le lași să cadă pe podea sau să le lovești de suprafețe dure, deoarece acest lucru le-ar putea afecta structura delicată.
 • Scoate toate bijuteriile înainte de a înota, face duș sau participa la sport sau alte activități fizice.
 • Folosește șervețele din microfibră sau șervețele moi pentru curățarea bijuteriilor.
 • Depozitează-le în poșeta specială pentru bijuterii într-un loc răcoros și uscat. Apa, lumina soarelui și expunerea la substanțe chimice sau transpirație pot provoca decolorarea și deteriorarea.

Ghid Material: Află mai multe despre Bijuteriile Tale

 • Oțel Inoxidabil – Oțelul inoxidabil este o aliajă folosită pentru bijuterii datorită durabilității și proprietăților anti-eroziune. Este metalul preferat pentru multe tipuri de brățări, cercei, coliere și inele de înaltă calitate. Oțelul inoxidabil poate avea un aspect periat sau lucios și poate fi placat în diverse culori. Este hipoalergenic și rezistent la zgârieturi.
 • Argint Sterling – Argintul sterling .925 este un metal prețios care conține 92,5% argint și este folosit pentru strălucirea sa ridicată și proprietățile hipoalergenice. Argintul sterling se poate întuneca în timp și necesită lustruire dacă nu este purtat în mod constant.
 • Alamă – Alamă este un aliaj compus în principal din cupru și zinc. Proportiile dintre cupru și zinc pot varia. Este cunoscut pentru rezistența sa la tracțiune și durabilitatea pentru bijuterii. Nu este hipoalergenic, deși unii oameni pot fi cu adevărat alergici la el. Pe bijuteriile de alamă se aplică electroplacare.
 • Nacre – Nacre este un material autentic fabricat din stratul interior al diferitelor cochilii. Fiecare piesă poate avea variații unice în culoare.
 • Perla de Apă Dulce – Perla de apă dulce este o perla cultivată care este crescută și creată folosind midii de apă dulce. Este autentică și vine într-o gamă de culori și forme. Tipul cel mai comun utilizat în bijuterii este perla de apă dulce rotundă, albă.
 • Cubic Zirconia – Cubic zirconia este o piatră fabricată de om, perfect structurată, care seamănă strâns cu diamantele, strălucește mai mult decât sticla de cristal și este mai durabilă decât majoritatea gemelor. Cubic zirconia poate varia în culoare, claritate și tăiere.
 • Semiprețioase – Pietrele prețioase și/sau semiprețioase sunt utilizate în stilurile selectate. O piatră prețioasă este un cristal mineral utilizat pentru strălucirea sa sau proprietățile fizice.
 • Diamant Cultivat în Laborator – Un diamant cultivat în laborator este o sămânță de diamant care este cultivată într-un mediu bogat în atomi de carbon. După ce trece printr-un proces care descompune legăturile sale moleculare, carbonul pur începe să se lipească de sămânță și un nou diamant se formează, strat cu strat. După finalizarea acestui proces, diamantul cultivat în laborator este tăiat cu precizie de tăietorii experți.
 • Alamă Placată cu Aur 14k și 18k – Pentru a crea acest material, un strat solid de aur 14k sau 18k este legat mecanic de o bază de alamă. Căldură și presiune sunt apoi folosite pentru a lega aurul la suprafața metalului de bază. Se aplică instrucțiuni standard de curățare.
 • Argint Sterling Placat cu Aur 14k și 18k – Pentru a crea acest material, un strat solid de aur 18k este legat mecanic de o bază de argint sterling. Căldură și presiune sunt apoi folosite pentru a lega aurul la suprafața metalului de bază. Se aplică instrucțiunile de curățare pentru argintul sterling.

Alte articole

Caută