Cum să Porți o Broșă: 7 Sfaturi de Stil pentru A Purta Broșe

Cum să Porți o Broșă: 7 Sfaturi de Stil pentru A Purta Broșe

Broșele sunt un ornament elegant pe care le poți asorta cu diverse ținute. Descoperă mai multe despre aceste ace ornamentale și învață cum să porți o broșă cu șapte sfaturi de stil.

Ce Este o Broșă?

O broșă este un ac decorativ care se prinde pe o bucată de îmbrăcăminte. Haina la care fixezi broșa susține greutatea acesteia. Broșele includ pietre prețioase – cum ar fi ametistul, smaraldul și safirul – sau culori vibrante și designuri elaborate în materiale precum emailul și metalul.

Scurtă Istorie a Broșelor

Întorcându-ne la Epoca Bronzului, broșa era cunoscută inițial sub numele de fibulă. Formele timpurii ale broșelor serveau un scop funcțional. De exemplu, în timpul Imperiului Roman, broșele nu erau ace ornamentale, ci acționau ca închizătoare pentru hainele groase, inclusiv tunici și mantii. Astăzi, broșele sunt bijuterii realizate cu motive colorate sau pietre prețioase, purtate pentru a îmbrăca o ținută.

6 Tipuri de Broșe

Broșele vin în multe designuri și servesc diferite scopuri – câteva stiluri comune de broșe includ:

 • Broșa cu cameo: Cunoscută pentru stilul și construcția distinctă, broșele cu cameo prezintă sidef, cochilii sau agat și înfățișează silueta unei figuri așezate într-o piatră ovală sau rotundă.
 • Clipsul de rochie: În anii 1920, broșele modificate, cunoscute sub numele de clipsuri de rochie, au devenit un accesoriu popular pentru îmbrăcăminte. Clipsurile de rochie au un clips care se prinde de marginea unei piese de îmbrăcăminte. Poți prinde un astfel de broșe vintage la decolteul unei rochii sau pulovere pentru a adăuga o notă de culoare ținutei tale.
 • Broșa de email: Vibrante și colorate, broșele de email îmbină sticla cu metalul, creând palete bogate de culori. Datorită procesului de fabricație, broșele de email au o finisare lucioasă și netedă. Broșele de email utilizează, de asemenea, designuri naturaliste, incorporând flori, frunze și animale în broșă.
 • Broșa en tremblant: Cunoscută pentru designul său unic, broșa en tremblant este un stil francez de bijuterie realizat cu un trembler în centrul broșei. Acest element acționează ca un arc, astfel încât broșa se mișcă ușor odată cu purtătoarea. Broșele en tremblant prezintă adesea designuri florale luminoase care captură lumina naturală.
 • Broșa de doliu: Populară în era victoriană, broșa de doliu era un ac conceput pentru a onora și a-ți aminti de o persoană dragă. Aceste broșe antice pot prezenta inițialele decedatului, o șuviță din părul lor sau o inscripție gravată pe montură.
 • Broșa cu portret: Aceste broșe conțin imagini mici pictate ale celor dragi. În timp ce aceste broșe au valoare sentimentală, ele îndeplinesc și rolul de ac de siguranță, fixând eșarfe și paltoane.

Cum să Porți o Broșă: 7 Sfaturi de Stil

Broșele sunt accesorii versatile pe care le poți asorta cu diferite piese vestimentare.

 

 • Prinde-o pe un pulover. Plasează o broșă sub claviculă pe un pulover pentru a adăuga o notă de eleganță ținutei tale. Când îți fixezi broșa pe pulover, evită să aduni prea mult țesătură – acest lucru poate face ca materialul tricotat să se adune și să arate încurcat.
 • Prinde-o pe o rochie. Îmbogățește o rochie simplă adăugând o broșă în partea superioară stângă a piesei tale vestimentare. Broșele se potrivesc cel mai bine cu o rochie de o singură culoare, deoarece țesăturile cu modele intricate pot ascunde broșa. Ia în considerare asortarea unei broșe florale cu o rochie neagră simplă pentru a accesoriza ținuta.
 • Prinde broșe asortate pe un guler de cămașă. Prinde broșe asortate pe guler pentru a îmbrăca o cămașă clasică cu nasturi. Acesta este un mod simplu de a evidenția linia gâtului și de a decora bluza; asortează ace de argint sterlin cu broșe care prezintă strasuri sclipitoare pe o cămașă clasică cu nasturi.
 • Fixează o eșarfă. Folosește o broșă ca un nasture pentru a ține eșarfa în loc. Înfășoară eșarfa în jurul gâtului, fixând broșa în față și în centru pentru a-ți ține eșarfa și a crea o declarație de mod îndrăzneață.
 • Stilizeaz-o pe un sacou. Poartă o broșă pe reverul unui sacou pentru a atrage atenția asupra paltonului tău. Poți adăuga o broșă la un palton de lână, sacou, sacou din denim sau cardigan. Dacă sacoul tău are o buzunar la piept, prinde broșa pe buzunar.
 • Transform-o într-un colier tip choker. Folosind o eșarfă subțire sau o cataramă scurtă de colier, transformă acul broșei tale într-un choker. Închide acul, trece eșarfa sau lanțul prin spatele broșei, leagă colierul în jurul gâtului cu acul în centru și poartă broșa ca o bijuterie.
 • Poart-o ca accesoriu pentru păr. Pentru ocazii formale, ia în considerare purtarea unei broșe ca o agrafă pentru păr. Fixează o broșă într-un coc, cum ar fi un coc sau o tăietură franceză, sau folosește-o ca o agrafă pentru o coafură semi-prinsă, semi-lăsată.
Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută