Cum să Achiziționați Lingouri de Aur

Cum să Achiziționați Lingouri de Aur

Investitorii care doresc să se bucure de senzația, atingerea și securitatea de a deține aur ar putea dori să cumpere lingouri de aur în loc de investiții intangibile precum fondurile negociate la bursă pentru aur (ETF-uri).

Aurul fizic de calitate de investiții, denumit și lingou de aur, poate fi achiziționat la prețul de referință, care este prețul aurului nefabricat plus costuri suplimentare, ce variază în funcție de vânzător. Unul dintre motivele pentru care mulți investitori cumpără aur fizic este că poate fi lichidat în cazul puțin probabil al unei prăbușiri economice totale.

Achiziționarea Lingourilor de Aur

Achiziționarea online a lingourilor de aur este un proces relativ simplu. O modalitate obișnuită de a cumpăra lingouri de aur este prin intermediul comercianților autorizați online. Potențialii cumpărători pot naviga printre produsele de lingouri de aur pe site-uri de retail de încredere precum Emag. Puteți alege aurul în funcție de greutate, cantitate și preț.

Atunci când primiți lingourile de aur, poate fi o idee bună să le păstrați în ambalajul lor pentru a preveni zgârieturile și să le depozitați într-un seif sau cutie de depozitare în siguranță la domiciliu. Probabil veți fi responsabil pentru plata taxelor de livrare și a asigurării.

Personal

Unii investitori preferă să cumpere aur de la dealerii locali, permițându-le să inspecteze aurul și să plătească în numerar fizic. Cu toate acestea, dealerii locali tind să aibă prețuri mai mari decât comercianții online, având în același timp o selecție mai mică.

Online

Comercianții online de aur pot oferi prețuri mai mici datorită volumelor lor mari. În mod negativ, este nevoie de mai multă cercetare pentru a găsi dealeri de încredere.

Magazinele online pot oferi, de asemenea, reduceri clienților care cumpără cantități mai mari. Anumite comercianții oferă reduceri pentru cumpărarea cu cardul de credit, în timp ce alții o fac pentru transferurile bancare, așa că asigurați-vă că alegeți opțiunea de plată cea mai rentabilă.

De asemenea, puteți licita lingouri de aur pe eBay și pe site-uri de licitații similare. Când cumpărați aur de pe site-ul de licitații, este important să revizuiți feedback-ul vânzătorului. Fiți atenți la vânzătorii cu feedback negativ documentat cu privire la autenticitate, taxe exorbitante de transport și manipulare și nereușita de a livra.

ATM-urile pentru Aur la Cerere sunt disponibile pentru cumpărarea de lingouri de aur în tări precum USA. Consumatorii ar trebui să fie prudenți și să fie conștienți de prețul de referință al aurului, deoarece astfel de ATM-uri vând metalul prețios mult peste acest preț și peste prețurile majorității altor comercianți.

Aspecte de Luat în Considerare Când Cumpărați Lingouri de Aur

Depozitare

Potențialii investitori ar trebui să ia în considerare și modul în care intenționează să-și depoziteze lingourile de aur. În timp ce este posibil să păstrați lingouri de aur într-un seif acasă, mulți investitori preferă să-și țină aurul într-un seif bancar sau cu un custode. Aceste servicii percepe, de obicei, o taxă, dar oferă o securitate mai bună decât un seif la domiciliu.

Asigurare

Dacă alegeți să păstrați aurul acasă, ar trebui să luați în considerare încheierea unei polițe de asigurare. În caz de furt, inundații sau alte dezastre, este posibil să nu puteți recupera aurul.

Puritate

Lingourile de aur de calitate de investiții ar trebui să aibă cel puțin 99,5% (995) aur pur.

Restul este o aliaj, de obicei argint sau cupru, care face posibilă topirea.

Oamenii care achiziționează lingouri de aur ca investiție ar trebui să cumpere doar un lingou cu numele producătorului, greutatea și puritatea acestuia, de obicei exprimate ca 99,99% marcat pe fața sa. Mărci populare care produc lingouri de aur includ Royal Canadian Mint, Perth Mint și Valcambi.

Mărime

Cumpărătorii de lingouri de aur ar trebui să ia în considerare ușurința cu care pot lichida lingourile ca parte a procesului de cumpărare.

De exemplu, dacă aurul se vinde la 1.400 de dolari pe uncie și un investitor are 14.000 de dolari cu care să cumpere lingouri de aur, de obicei va avea un moment mai ușor să vândă aurul pe viitor dacă cumpără 10 lingouri care cântăresc 31,10 grame, în loc de un singur lingou de 300 de grame. Aceștia pot vinde lingourile de 30,10 grame pe rând după cum este necesar, în timp ce ar putea avea o mai mare dificultate în găsirea unui cumpărător pentru lingoul de 300 de grame dacă trebuie să vândă rapid. În mod invers, având în vedere dimensiunea mică a lingourilor de aur în grame, investitorii economisesc uneori pentru a cumpăra lingouri de o dimensiune mai mare.

Pe lângă lingouri și monede, este, de asemenea, posibil să cumpărați aur fizic sub formă de bijuterii. În general, bijuteriile din aur au tendința de a fi vândute la un preț semnificativ mai mare datorită calității și costurilor de distribuție. Din acest motiv, bijuteriile nu sunt considerate în mod obișnuit o metodă puternică de investire în aur.

Lingouri de Aur vs. Investiții

Deși toate formele de aur pur au o valoare monetară semnificativă, nu tot aurul de calitate de investiții este egal. Din perspectiva investițiilor, cei care doresc să adauge un produs fizic care urmărește prețul aurului ar putea dori să evite monedele de aur. Aceste monede au adesea design-uri atrăgătoare, au valoare istorică și conțin o cantitate mai mică de aur, dar costă mai mult din cauza valorii lor numismatice.

Pe lângă costurile mai mari, monedele de aur pot distorsiona uneori valoarea portofoliului unui investitor. De exemplu, moneda American Eagle, foarte apreciată, produsă de U.S. Mint, conține 91,67% aur, dar costă mai mult decât simplele lingouri de aur datorită valorii sale ca piesă de colecție.

Unii investitori pot dori articole de colecție, în timp ce alții pot dori simplele lingouri de aur, care, în general, sunt cele mai ușoare de păstrat pe termen lung și de convertit în numerar. Din acest motiv, lingourile simple de aur tind să fie o alegere populară printre investitorii care caută aur ca o investiție sigură.

Cu toate acestea, lingourile de aur nu produc dividende sau randamente și nu furnizează un venit pasiv. Așadar, în timp ce lingourile de aur sunt susceptibile să-și mențină valoarea pe termen lung, o investiție în S&P 500 furnizează în mod obișnuit aproximativ 7% pe an.

Dacă încă căutați expunere la aur, puteți lua în considerare accesul indirect la aur prin investiții în acțiuni miniere de aur, ETF-uri sau fonduri mutuale orientate către aur sau contracte futures pentru aur. Fiecare dintre aceste investiții poate fi legată de performanța generală a aurului, dar oferă o modalitate de diversificare a unui portofoliu dincolo de lingourile de aur fizice.

Compararea Vânzătorilor de Lingouri de Aur

Atunci când navigați pe piața de lingouri, investitorii ar trebui să fie conștienți de prețul de referință al aurului. Site-urile de finanțe care afișează indicatoarele bursiere de obicei prezintă prețul zilnic al aurului.

Aurul este relativ ușor de cumpărat, dar prețurile variază semnificativ, deoarece vânzătorii includ marja lor de profit dorită, plus costuri suplimentare precum certificate de autentificare, taxe de transport și manipulare și taxe de procesare a plăților. O comparație a prețurilor, inclusiv taxele diferite ale vânzătorilor, este crucială pentru a obține cel mai bun preț pentru lingourile de aur.

Ce Să Căutați la un Vânzător

Cumpărătorii de lingouri de aur ar trebui să revizuiască site-uri precum Better Business Bureau și Ripoff Report pentru a afla mai multe despre reputația unui vânzător de aur.

În general, vânzătorii de aur de încredere trebuie să dezvăluie toate taxele necesare pentru încheierea unei tranzacții în avans.

Cumpărătorii din România ar trebui, de asemenea, să-și facă temele înainte de a cumpăra aur de la vânzători din străinătate. Chiar și atunci când lingourile de aur sunt autentice, taxele vânzătorului pot fi excesive, iar cumpărătorii ar putea întâmpina probleme în vămuirea aurului, în funcție de cantitatea achiziționată.

Investitorii ar trebui să știe că aurul ca marfă tinde să performeze bine în timpul recesiunilor economice. În perioadele de tulburări economice, mulți investitori pot fi inclinați să se uite la aur ca o oportunitate de investiție. Acestea sunt perioade în care potențialii escroci de aur pot fi și ei cei mai activi.

Cât Costă Cumpărarea de Lingouri de Aur?

Prețul lingourilor de aur fluctuează în funcție de cerere. Prețul său la 17 iunie 2023 a fost de 1.961 de dolari pe 30,10 grame.

Cum Puteți Cumpăra Lingouri de Aur cu Bani Gheață?

Cele mai multe magazine de monede și dealeri de aur de încredere vor accepta plata în numerar. Cu toate acestea, sunt obligați să raporteze legal orice tranzacție în numerar de peste 10.000 de dolari. Aceasta include colectarea de informații despre client, cum ar fi nume, adresă, număr de telefon și număr de securitate socială.

Este Aurul o Investiție Mai Bună Decât Argintul?

Ca metale prețioase, aurul și argintul au multe calități comune, iar prețurile lor se mișcă adesea împreună. Cu toate acestea, există diferențe. Argintul tinde să fie mai volatil decât aurul, iar aplicațiile sale industriale înseamnă că prețul este mai strâns legat de activitatea comercială. Aurul tinde să fie mai stabil și are un istoric mai bun ca o protecție împotriva inflației.

Concluzia

Deși aurul este o modalitate populară de a te proteja împotriva inflației, acest lucru nu înseamnă întotdeauna că este o investiție bună. Aurul fizic implică costuri suplimentare mari legate de transport și depozitare. Mai mult, autentificarea unei lingouri de aur poate adăuga la costurile tranzacției tale.

Investițiile în alte tipuri de lingouri de metale prețioase, cum ar fi argintul, oferă o altă modalitate de diversificare în afara lingourilor de aur.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută