Cum determină cumpărătorii de aur valoarea bijuteriilor

Cum determină cumpărătorii de aur valoarea bijuteriilor

În acest articol, te vom ghida prin cele trei aspecte pe care un cumpărător de aur sau o companie de aur le va utiliza pentru a determina valoarea aurului tău reciclat și pentru a-ți oferi un preț pe gram pentru obiectele tale de aur nedorite. Hai să începem acum.

Prețul Actual al Aurului

Prețul aurului, ca oricare altă marfă, fluctuează zi de zi. Prețul curent pentru aur este numit “prețul spot” și este de obicei măsurat în prețul pe uncie troy. O uncie troy este echivalentă cu 31,1 grame de aur. Dacă cererea de aur este puternică și prețurile sunt ridicate, vei primi o ofertă mai mare pentru valoarea aurului tău reciclat – dar dacă cererea și prețul de pe piață sunt scăzute, prețurile vor fi corespunzător mai mici. Poți verifica un site de genul Gold Price pentru a vedea cât valorează aurul în prezent.

Conținutul Total de Aur, Greutatea și Puritatea Aurului Tău

Conținutul total de aur, precum și greutatea și puritatea aurului tău, fac o diferență semnificativă când vine vorba de valoarea aurului tău. O singură monedă de aur de 24 de karate poate fi mai valoroasă decât un mare pachet de bijuterii placate cu aur sau unele obiecte decorative de 12 karate.

Aurul pur are 24 de karate, iar majoritatea bijuteriilor și a altor obiecte nu sunt făcute din aur pur, deoarece este atât de moale. Cu cât este mai mică evaluarea în carate a unui obiect de aur, cu atât mai puțin aur pur conține. Pentru a determina conținutul total de aur al obiectelor tale, vom cântări aurul, îl vom examina pentru marcaje și semne de puritate și vom stabili valoarea sa generală.

Ușurința de Extracție a Aurului din Obiectele de Aur

În funcție de cât de ușor este să extragi aur din obiectele tale de aur, poți primi o cotă diferită. Dacă ai multe bucăți mici diferite de bijuterii din aur de 18 karate, de exemplu, vei primi probabil o ofertă mai mică decât ai primi pentru o cantitate similară de aur de 24 karate – deoarece costurile de muncă pentru extragerea și purificarea aurului ar fi mai mari.

Deci, cât voi primi pentru aurul meu de la un cumpărător de aur?

De obicei, cumpărătorii de aur vor plăti aproximativ 70-80% din prețul de pe piață pentru aurul tău, în funcție de greutate. Dacă vinzi aur extrem de pur – cum ar fi o monedă de aur de 24 de karate – ai putea primi până la 90% din valoarea sa de pe piață.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută