Cum Afectează Aurul Valutele

Cum Afectează Aurul Valutele

Ah, farmecul durabil și influența aurului. Chiar dacă nu mai este utilizat ca formă primară de valută în țările dezvoltate, metalul galben continuă să aibă un impact puternic asupra valorii acestor valute. Mai mult, există o corelație solidă între valoarea sa și puterea valutelor tranzacționate pe bursele străine.

Pentru a ilustra această relație dintre aur și tranzacționarea valutară, ia în considerare aceste cinci caracteristici importante ale acestei comori:

Aurul A Fost Odată Folosit pentru a Susține Valutele

Încă din Imperiul Bizantin, aurul a fost folosit pentru a susține valutele naționale—adică cele considerate mijloace legale de plată în țara lor de origine. Aurul a fost, de asemenea, folosit ca monedă de rezervă la nivel mondial până în cea mai mare parte a secolului al XX-lea; Statele Unite au folosit standardul aur până în 1971, când președintele Nixon l-a abandonat.

Până când standardul aur a fost abandonat, țările nu puteau pur și simplu să tipărească monedele lor fiat ad infinitum. Banii de hârtie trebuiau să fie susținuți de o cantitate egală de aur în rezervele lor (atunci, la fel ca acum, țările aveau stocuri de lingouri de aur). Deși standardul aur a căzut în desuetudine în lumea dezvoltată, unii economiști cred că ar trebui să ne întoarcem la el din cauza volatilității dolarului american și a altor valute; le place că limita cantitatea de bani pe care națiunile erau autorizate să o tipărească.

Aurul Folosit ca Protecție Împotriva Inflației

Investitorii cumpără în mod obișnuit cantități mari de aur atunci când țara lor se confruntă cu nivele ridicate de inflație. Cererea de aur crește în perioadele inflaționiste datorită valorii sale inherente și a ofertei limitate. Deoarece nu poate fi diluat, aurul reușește să-și mențină valoarea mult mai bine decât alte forme de valută.

De exemplu, în aprilie 2011, investitorii se temeau de scăderea valorilor monedelor fiat și au dus prețul aurului la un uimitor 1.500 de dolari pentru 30 de grame. Acest lucru indică faptul că încrederea în monedele de pe piața mondială era redusă și că așteptările privind stabilitatea economică viitoare erau sumbre.

Prețurile Aurului Sunt Adesea Folosite pentru a Măsura Valoarea unei Monede Locale

Mulți oameni folosesc în mod greșit aurul ca pe un substitut definitiv pentru evaluarea monedei unei țări. Desigur, există o relație între prețurile aurului și valoarea unei monede fiat, dar aceasta nu este întotdeauna o relație inversă, așa cum cred mulți oameni.

De exemplu, dacă există o cerere mare din partea unei industrii care necesită aur pentru producție, aceasta va determina creșterea prețurilor aurului. Dar acest lucru nu spune nimic despre moneda locală, care ar putea să aibă o valoare foarte mare în același timp. Așadar, în timp ce prețul aurului poate fi adesea folosit ca o reflecție a valorii dolarului american, sau a oricărei monede, condițiile trebuie analizate pentru a determina dacă o relație inversă este cu adevărat potrivită.

Concluzia

Aurul are un impact profund asupra valorii monedelor mondiale. Chiar dacă standardul aur a fost abandonat, aurul ca marfă poate acționa ca un substitut pentru monedele fiat și poate fi folosit ca o protecție eficientă împotriva inflației. Nu există îndoială că aurul va continua să joace un rol integral în piețele valutare internaționale. Prin urmare, este un metal important de urmărit și analizat pentru capacitatea sa unică de a reprezenta starea de sănătate a economiilor locale și internaționale.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută