Ce pret are gramul de argint

Ce pret are gramul de argint?

Printre cele mai prețioase metale îmbrățișate în lumea bijuteriilor, argintul face trecerea cu ușurință între tărâmurile opulenței și accesibilității. Strălucirea sa eleganta alb-gri emană sofisticare fără a cere o sumă regală. Cu o semnificație istorică ce rivalizează chiar și cu cea a aurului, argintul posedă o valoare durabilă ce transcende timpul. Ce pret are gramul de argint? Vei descoperi în acest ghid toate informațiile de care ai nevoie pentru a cumpăra cu încredere inele, lănțișoare, brățări sau cerci din argint.

Mărcile de puritate relevante pentru bijuteriile valoroase din argint includ:

  • 999 — Semnificând 99,9% argint pur, adesea numit argint fin.
  • 958 — Cuprinzând 95,84% argint și 4,16% cupru, destinat argintului Britannia.
  • 925 — Reflectând 92,5% argint și 7,5% cupru, nichel sau zinc, cunoscut sub numele de argint sterling.
  • 800 — Compus din 80% argint și 20% alte metale, uneori numit argint continental și întâlnit frecvent în bijuteriile din argint de origine germană și italiană. Argintul Britannia poartă fie marca tradițională a capului de leu, fie o figură feminină orientată spre stânga, în timp ce argintul sterling poate prezenta ștampile precum STERLING, STER, STG sau Sterling Silver.

Fii atent la bijuteriile prezentate ca fiind din argint și lipsite de aceste marci, deoarece probabil nu sunt autentic confecționate din argint. Cu toate acestea, unele piese, deși nu sunt complet alcătuite din argint, pot să conțină elemente de argint autentic și să aibă o valoare intrinsecă:

  • Bijuteriile placate cu argint prezintă un strat subțire de argint fin electroplacat pe o bază metalică precum alama, cupru sau nichel. Chiar dacă nu sunt la fel de valoroase ca bijuteriile din argint cu o bază solidă de argint, aceste piese dezvăluie treptat nuanța mai închisă a metalului de bază în timp.
  • Bijuteriile umplute cu argint au un strat subțire de cel puțin 925 de argint, aplicat în mod obișnuit prin brăzare, sudură sau sudură cu arc electric. Cu toate că conțin cel puțin 5% argint, bijuteriile umplute cu argint nu sunt la fel de valoroase ca bijuteriile din argint autentic și au tendința de a se degrada mai repede și mai ușor.

Gramul de argint - Ce pret are gramul de argint?

Prețul gramului de argint este într-o permanentă schimbare, iar pe lângă asta este important de menționat că acesta diferă în funcție de tipul de argint. Este evident că atunci când vorbim despre argint pur, prețul este mai mare. Astfel, noi recomandăm urmărirea gratuita a cursului valutar pentru gramul de argint. La ora actuală, un gram de argint pur este 3.4323 ron.

Closeup shot of silver coins

Află prețul unui gram de aur.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută