Ce inseamna argint S925?

Ce inseamna argint S925?

Inelele, colierele, brățările sau cerceii din argint sterling au fost probabil cercetate sau achiziționate de tine, un iubitor al bijuteriilor. Poate că, în timpul navigării tale online sau în magazinele de departamente, te-ai întrebat despre autenticitatea argintului sau despre diferențele dintre argintul sterling și argintul pur. Ce inseamna argint s925? Pentru următoarea ta expediție de cumpărături de bijuterii, te asigurăm că vom dezvălui tot ce trebuie să înțelegi despre argint și bijuteriile din argint sterling.

Close-up of woman wearing pearl and silver bracelet. Jewelry, bijouterie and accessories concept

Înțelegerea argintului - Ce inseamna argint S925

Argintul pur, clasificat ca argint fin, este 99,9% pur și rezistent. Deși este renumit istoric pentru monede, obiecte decorative și bijuterii, argintul, în forma sa pură, este prea moale pentru uzul zilnic. Prin urmare, este adesea amestecat cu alte metale pentru a crea un material mai rezistent cunoscut sub numele de argint sterling.

Argintul s925 - Ce reprezintă?

Argintul sterling, un aliaj compus din 92,5% argint pur și 7,5% alte metale, în mod obișnuit cupru sau zinc, poartă marca ‘925’ pentru a autentifica puritatea sa. Conform unei teorii, regele Henric al II-lea a numit monedele durabile din aliaj de argint în circulație “Easterling coins,” care au evoluat în argint “sterling.” Astăzi, lira sterlină rămâne unitatea standard de monedă în Regatul Unit.

Silver ring on a white fabric, ring with black stone

Autenticitatea argintului sterling

Argintul sterling este, fără îndoială, argint real, o combinație de argint autentic și suficiente alte metale pentru a asigura durabilitatea fără a compromite maleabilitatea. În România, raportul dintre argint și celelalte metale în argintul sterling autentic este reglementat. Totuși, fii atent când procuri din alte țări, deoarece procentajul de argint poate să scadă sub 92,5%. Ai grijă la bijuteriile placate cu argint, care constau într-un metal ieftin acoperit cu un strat subțire de argint.

Asigurarea autenticității

Pentru a verifica autenticitatea argintului sterling:

Caută marca ‘925’. Folosește un magnet; dacă se lipește, bijuteria nu este argint sterling autentic. Mirosul argintului; un miros metalic puternic indică faptul că nu este autentic. Analizează prețul; dacă pare prea bun pentru a fi adevărat, probabil că nu este. Consultă un bijutier pentru un test de autenticitate concludent.

Imitation jewelry, silver bijouterie chain bracelet on white background. White podium.

Diferențierea dintre argintul sterling și argint

În timp ce argintul sterling este un aliaj, preponderent argint cu un procent mic de cupru și zinc, argintul pur este mai moale și mai puțin durabil. Argintul sterling, în ciuda faptului că este mai puțin “pur,” este un material de înaltă calitate renumit pentru durabilitatea și atracția sa estetică. Argint 925 sau argint S925, diferența fiind făcută de litera S poziționată înaintea cifrelor.

Pentru designul și purtarea bijuteriilor, argintul sterling întrece argintul pur datorită rezistenței și longevității sale. Dacă ai bijuterii din argint fin, trebuie să știi ca acestea sunt susceptibile la deteriorare și nu sunt potrivite pentru uzul regulat. În plus, argintul sterling este mai potrivit pentru montarea pietrelor prețioase, oferind o configurare sigură în comparație cu argintul de 999.

Argintul sterling poate să se înnegească atunci când compușii gazoși conținând sulf din aer intră în contact cu argintul și reacționează creând sulfat de argint, care lasă o acoperire întunecată pe argint. Umiditatea, clorul, machiajul, produsele de curățare și chiar acidul din piele pot contribui la înnegrire. Cu toate acestea, înnegrirea nu este permanentă sau o sursă de îngrijorare. Dă-ți argintului sterling o simplă lustruire și va fi ca nou.

Cum să împiedici înnegrirea argintului sterling

Nu există nicio modalitate de a o elimina complet, dar poți lua măsuri pentru a-ți menține bijuteriile din argint sterling strălucitoare pentru mai mult timp.

Poartă mai des bijuteriile din argint sterling. Purtatul regulat previne de fapt înnegrirea, atât timp cât nu le porți când transpiri. Nu purta bijuteriile din argint sterling într-o piscină cu clor. Clorul își va schimba culoarea argintului. Nu lăsa bijuteriile din argint sterling pe chiuveta din baie. Este posibil să se acopere cu pastă de dinți, machiaj sau fixativ pentru păr. Șterge-ți bijuteriile cu o cârpă de lustruit înainte de a le depozita. Depozitează-ți bijuteriile din argint sterling într-o cutie de bijuterii pentru a le proteja.

O mulțime de piese de colecție, cercei, brățări sau lanțuri sunt confecționate din argintul 925, ceea ce înseamnă că este o bijuterie de calitate. Acest metal oferă siguranță atunci când este folosit iar aspectul său este unul curat.

Woman wearing silver jewelry on the beach

Vezi aici toate bijuteriile oferite de către noi. 

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută