ce inel de logodna sa cumpar

Ce inel de logodna sa cumpar iubitei mele? 15 sfaturi

Ce inel de logodnă să cumpăr iubitei mele? Este o întrebare care și-o adresează toată lumea înainte de a face achiziția. Există multe aspecte de luat în considerare atunci când te gândești cum să cumperi un inel de logodnă. Nu demult, alegerea unui inel de logodnă implica doar câteva întrebări: tăietură prințesă sau smarald? Aur alb sau aur galben? Acum, între explorarea diamantelor cultivate în laborator și examinarea pieselor vintage second-hand, cumpărarea inelelor de logodnă pentru femei pare mult mai extinsă, dar aproape la fel de intimidantă. Și dincolo de aspectele distractive și creative ale acestui proces, cum ar fi alegerea pietrei sau a monturii, el aduce și considerații despre asigurarea bijuteriilor, politici de returnare și găsirea subtilă a mărimii inelului viitoarei tale soții.

Ce inel de logodnă să cumpăr pentru iubita mea?

Aici găsești toate sfaturile noastre de top de știut înainte de a face această achiziție monumentală. De la diamantul pe care îl preferi, cât și mărimea inelului pentru degetul inelar, dar și despre un buget în care să te încadrezi.

Engagement ring

1. Nu te lăsa prins de o tendință în bijuterii.

Inelul de logodnă ar trebui să fie un simbol atemporal, clasic al iubirii voastre, care va dura pentru totdeauna, așa că obiectivul ar trebui să fie să găsești piatra care se potrivește perfect viitoarei tale logodnice. Uită-te la bijuteriile lor actuale pentru a vedea ce li se potrivește cel mai bine stilului lor. Sunt o persoană a aurului sau a platinii? Poartă bijuterii statement sau optează mai degrabă pentru piese minimaliste? Ia indicii din stilul lor actual pentru a-ți ghida alegerea pentru piesa pe care o vor purta în fiecare zi pentru restul vieții lor.

2. O piatră nu trebuie să fie perfectă pe hârtie

În plus față de examinarea modului în care o piatră arată cu ochiul liber, experții în diamante se bazează pe “cele patru caracteristici ale dimantului (adica culoare, tăietură, claritate și carat). Acestea sunt importante de urmărit, dar evaluarea certificatului ar trebui să fie doar unul dintre multele factori în procesul de luare a deciziilor. Nu ai nevoie de o piatră extravagantă pentru a crea un inel frumos. Este mai bine să judeci o piatră după senzația pe care ți-o oferă decât după clasificarea pe care a primit-o. Clasificarea poate fi luată în considerare, dar nu ar trebui să fie singurul factor determinant.

3. Mărimea diamantului contează doar dacă tu (sau viitoarea ta logodnică) crezi că contează.

Să fie mare sau să pleci acasă nu ar trebui să fie deviza, decât dacă consideri că este cel mai important lucru pentru viitorul tău soț înainte de căsătorie. În acest caz, cântărește-ți opțiunile. Poate plasarea unui accent mai mare pe mărime și mai puțin pe culoare și claritate merită luată în considerare.

Chiar și cei din industria bijuteriilor au observat această tendință. Credem că acum există mai puțină presiune pentru un inel ostentativ. Acum, inelul este mai degrabă o extensie a stilului personal al cuiva, iar uneori asta înseamnă să optezi intenționat pentru a renunța la ‘bling’ și la greutatea mare în carate. Îmi place că femeile se simt mai puternic împuternicite să meargă împotriva magazinului de bijuterii tradiționale și să găsească ceva care le vorbește la un nivel personal. Se simte ca o alegere feministă.

Elegant couple with engagement ring in restaurant

4. Cunoaște originea pietrei

Potrivit designerilor de bijuterii, clienții apreciază bijuteriile cu povești de viață, mai ales când acestea implică pietre prețioase obținute etic și de înaltă calitate. Designerii caută în lung și-n lat mine și furnizori care pot dovedi că diamantele, metalele și pietrele lor prețioase au fost obținute în mod sustenabil și sunt complet urmăribile de la mină la piață. Credem că oamenii vor să știe de unde vin bijuteriile lor. Oamenilor le place foarte mult că mergem și căutăm pietre pentru piesele personalizate ale lor. Astfel, creatorii caută pietre diferite și interesante și ne întoarcem pentru a discuta opțiunile lor. Dacă lucrezi cu un bijutier bun, absorbi fiecare mic detaliu pentru a-l împărtăși cu viitoarea ta logodnică după ce îi dai inelul.

5. Decide sursa pietrei pentru aceste inele de logodnă

Dacă diamantele sunt piatra aleasă pentru inelul tău, mergi mai departe pentru a decide cum vei dori să obții piatra, deoarece dezbaterea despre diamantele extrase versus cele cultivate în laborator a continuat în ultimii ani. În timp ce diamantele extrase s-au dezvoltat natural sub crusta Pământului din cauza căldurii și presiunii intense, diamantele cultivate în laborator sunt create de om și par a fi mai bune pentru mediu (dar totuși complet din carbon, la fel ca omologii lor naturali). Există și o diferență în punctul de preț, cu diamantele cultivate în laborator fiind mai prietenoase cu bugetul.

Wedding rings of the bride and groom and engagement ring close-up

6. Montura inelului nu ar trebui să fie un gând de după

După ce te-ai îndrăgostit de o piatră, următorul pas este să afli ce să pui în jurul ei. Sfaturile experților au fost să privești la piatra centrală ca la o piesă de artă și montura ca la rama ei. Poți fi îndrăzneț și poți face ceva diferit și unic, dar este important ca inelul să reflecte stilul persoanei care îl va purta. Găsește un expert în care ai încredere, oferă-le o idee despre ce vrei și lasă-i să te îndrume în direcția potrivită.

7. Nu-ți fie frică să ieși din tipare și să alegi un inel complet unic.

Beautiful engagement ring

Cei din generația milenialilor vor ca tot ce cumpără să se simtă special, iar atmosfera inelului să se potrivească cu propria lor vibrație. Devine tot mai obișnuit ca femeile să renunțe complet la diamante și la monturile tradiționale și să opteze pentru ceva personal, unic și neașteptat. Oamenii tânjesc după ceva diferit. Vor ceva ce se simte la modă și actual, dar și atemporal – nu ceva de bază, plictisitor sau previzibil. Mergi în magazinele pentru un inel care să fie neobișnuit, dar totuși curat și elegant, astfel încât să nu iasă din stil.

8. Ia în considerare colaborarea directă cu un bijutier pentru a crea un inel personalizat

Personalizat este mai special decât doar să intri într-un magazin și să alegi ceva. În general, multe persoane vor acum ceva care să navigheze între vintage și modern. Nu mai este atât de mult vorba despre un diamant mare – vor calitate în loc de mărime sau o formă unică, cum ar fi o tăietură în formă de trandafir. Și mulți oameni renunță la diamante în întregime. Poți opta pentru un inel foarte frumos cu alexandrit, care este o piatră cu schimbare de culoare, verde-albastră în lumina zilei și mov în lumină incandescentă. Inelele de logodnă nu mai sunt pe același calapod pentru toată lumea.

9. Verifică cât de bine se potrivește inelul acesta cu verigheta.

Tradițional, logodnicele primesc un inel de logodnă la propunere și o verighetă la ceremonie. Știm că tradiția nu va fi întotdeauna urmată, dar în cazul în care este, asigură-te că ții cont de designul verighetei. Verighetele au tendința de a fi mult mai simple decât inelul de logodnă, chiar dacă au o gravură sau pietre încrustate. Aceste inele de logodnă au de obicei multe detalii în joc, iar acesta este un aspect pe care vei vrea să-l ții minte pe parcurs.

10. Adu-ți cu tine un prieten de încredere atunci când cumperi inelul de logodnă.

Cumpărarea unui inel de logodnă poate fi o sarcină intimidantă – ai nevoie de ajutorul prietenilor tăi. Cere recomandări pentru bijutieri celor care s-au logodit și apelează la cineva care te cunoaște pe tine și pe viitoarea ta soție și ale cărui gusturi le respecți. De nouă ori din zece, persoana pentru care cumperi are o idee despre ce își dorește și poate i-a exprimat-o prietenului respectiv (sau a adăugat-o pe un panou Pinterest). Acel prieten va ști exact ce își va dori viitoarea ta logodnică, fie că este vorba de un diamant de tăiere tip pernă cu o montură în formă de halo sau de o bandă de aur roz cu o singură piatră rotundă strălucitoare.

Proposal. Engagement Ring. Wedding celebration. Man holding an engagement ring

11. Clarifică acele măsurători

Cu ajutorul unui membru al familiei, frate sau a unui confident de încredere, află măsurătorile corecte ale inelului de logodnă al viitoarei tale soții în timp ce cercetezi tăieturile și monturile pietrelor prețioase. Va arăta cu siguranță suspect dacă ești prins cu un șnur în jurul degetului viitoarei tale soții când nu se uită, așa că trimiterea unei terțe persoane cu discreție ar putea fi cea mai bună opțiune. Propunerile sunt entuziasmante și copleșitoare, dar un inel prea larg sau strâmt ar putea estompa momentul impresionant. Asigură-te doar că ceri măsurătorile ambelor degete.

12. Nu angajați un inel fără a ști politica de schimb a magazinului.

Spre deosebire de angajamentul matrimonial pe care sperați să-l faceți, încercați să evitați să intrați într-un acord obligatoriu cu bijutierul atunci când cumperi un inel. În cel mai rău caz, dacă ceea ce ai gândit nu îi place destinatarei, ar trebui să poți să-l schimbi cu altceva. Vrei ca viitoarea ta soție să îți iubească atât pe tine, cât și bijuteria cumpărată pentru totdeauna.

13. Verifică politicile de asigurare a inelului.

Pentru logodnicele care se joacă cu bijuteriile de mână, care își pierd adesea obiectele personale și care pot avea un loc de muncă care le obligă să își scoată inelul – aceasta este pentru tine. Nimeni nu vrea să se gândească la posibilitatea de a-și pierde o astfel de bijuterie semnificativă, dar uneori este inevitabil. Asigurarea inelului de logodnă este exact ceea ce sună: protecție financiară care poate acoperi înlocuirea, reparația sau rambursarea costului inelului tău sau chiar un certificat pentru produs. Deși nu este cel mai romantic aspect al acestui proces, este la fel de vital să fie luat în considerare.

14. Alegerea inelului perfect nu are nimic de-a face cu eticheta de preț.

În timpul Marii Crize, într-o campanie care l-ar fi făcut mândru pe Don Draper, geniile publicității ale lui De Beers au început să ruleze un anunț care îi îndemna pe bărbați să cheltuiască salariul pe o lună pe un inel dacă voiau să fie “responsabili”. Până în anii 1980, suma s-a dublat la două luni. În zilele noastre, regula adesea menționată este că ar trebui să plătești cel puțin trei luni de salariu atunci când cumperi această bijuterie pentru totdeauna. Toate acestea sunt doar strategii de marketing inteligente și nu au nimic de-a face cu cum să cumperi un inel de logodnă.

Adevărul este că nu există o știință exactă atunci când vine vorba de cât să cheltuiești pe un inel de logodnă, iar unele femei preferă diamante mai mici și mai puțin costisitoare (sau vor să renunțe complet la diamante). Alege inelul perfect pentru femeie, nu inelul a cărui etichetă de preț se aliniază cu un algoritm arbitrar.

Engagement ring

15. Oferă-ți timp.

Amintește-ți de seara înaintea unui proiect mare când trebuia să ceri părintelui să te ducă la magazinul de materiale pentru a lua o cartonată? Acest lucru nu ar trebui să semene cu acea situație—aceasta nu este o sarcină pentru amânători. Găsirea sau crearea inelului perfect de logodnă înseamnă a investi mult timp în proces. Fiecare pas necesită atenție și considerație—și în timp ce îți dorești ca viitoarea ta soție să iubească inelul, vrei să te asiguri că nu ești grăbit pe parcurs.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută