ce este rubinul?

Ce este rubinul? Proprietăți vindecătoare, Utilizări și Beneficii

Piatra de rubin este una dintre cele patru principale pietre prețioase. Este o piatră roșie care se situează pe locul 9 pe scara durității Mohs. Cristalul de rubin este o varietate de corindon (oxid de aluminiu), iar acesta este ceea ce conferă pietrei culoarea roșie. Face parte din sistemul cristalin hexagonal și este o piatră prețioasă scumpă, cu un preț mai mare pentru calitatea tăierii și caratului. Rubinul este un cadou popular pentru cea de-a 40-a aniversare a căsătoriei. Sensul rubinului este protecția și norocul. Este o piatră a chakrei de bază și a chakrei inferioare. Rubinele scumpe pot valora chiar și milioane de dolari, de obicei fiind vorba de un rubin natural, precum Rubinul Graff.

Ce este rubinul? Piatră prețioasă de Protecție

Raw uncut Ruby gem matrix stone isolated on black

A existat vreodată o piatră atât de legată de lore-ul puterii, iubirii și opulenței? Există ceva în rubin care pare să lovească sufletul. Poate că este nuanța strălucitoare a culorii roșu-sângeriu, sau poate este modul în care trezește chi-ul nostru sau faptul că am văzut această piatră roșie decorând pe cei care ocupă locuri de noblețe.

Dintre toate pietrele prețioase, rubinul are o energie rară. În istorie, s-a știut că simbolizează soarele, a fost numită flacăra nestinsă, iar Kublai Khan se spune că ar fi oferit un întreg oraș în schimbul unui rubin. O legendă birmană credea, de asemenea, că punerea acestei pietre sub piele te-ar putea face nemuritor. Nu există îndoială că această piatră are putere.

Rubin își ia numele de la cuvântul latin „Ruber”, care înseamnă roșu. Fără îndoială, o aluzie la culoarea profundă a acestei pietre bogate. Rubinul este una dintre cele patru „pietre pretioase”, ocupând locul alături de diamant, safir și smarald. Este extras în India, Afganistan, Thailanda, Sri Lanka, Myanmar și Madagascar – împreună cu alte locuri din întreaga lume. Idienii numesc rubinul și ca “Stăpânul pietrelor prețioase” sau ca “Regele Pietrelor Prețioase”

Rubinele naturale vor fi imperfecte și vor avea incluziuni sub suprafață. Aceste ace de rutil conferă un aspect catifelat interiorului pietrei și ne ajută să distingem rubinele adevărate de cele sintetice. La fel ca și alte cristale roșii, rubinul înflorește cu energie, viață și dragoste. Este o piatră afrodisiacă puternică, dar și o bijuterie care te ajută să rămâi ancorat și pregătit.

Beneficiile Rubinului

Rubinul strălucește cu beneficii și este o piatră protectoare și intensă. Pentru cei care vor să-și intensifice forța vieții, rubinul este despre a-și mări șansele și a-și spori nivelurile de energie. Pentru purtătorul care alege nuanțele adâncite ale rubinului, orice sentiment de lentoare sau despondență poate arde ca lemnul în foc. Rubinul este o creatură rară. Are calități puternice afrodisiace care depășesc ideile simple despre atingere și dorință. Este o amestecătură îmbătătoare de culoare, forță, încredere și vitalitate. Pentru cei care doresc o piatră prețioasă puternică care să le lumineze lumea, rubinul este raritatea ta.

Fizic

Rubinul este o piatră a norocului și asta înseamnă noroc pentru corp, minte și suflet. În ceea ce privește vindecarea fizică, această piatră poate întări inima, mușchii și ventriculele. După cum sugerează nuanțele profunde de roșu intens, este o piatră a sângelui, ceea ce înseamnă că poate încuraja totul, de la circulație până la durerile menstruale. Poate ajuta și în probleme legate de sexualitate, fertilitate și tot ce ține de problemele reproductive. Rubinul poate, de asemenea, ajuta la detoxifierea corpului, împreună cu tratarea rinichilor, limfei și glandelor adrenale.

Vindecare emoțională

Rubinul poate părea opulent, dar sub tot sclipiciul și glamul, este ferm conectat la teme de dragoste. Rubinul este o piatră care ne încurajează să depășim rănile vechi și zgârieturile și vânătăile inimii. Este o piatră perfectă pentru cei cu o natură sensibilă, deoarece ajută la menținerea, protejarea și echilibrarea sensibilităților. Rubinul vrea să simțim dragostea în orice fel posibil, ceea ce înseamnă că va face tot ce îi stă în putință să ne trezească cu un strop de încredere.

Pentru cei care sunt rapizi să-și critice propria natură sau care au o adevăr distort despre locul lor în lume, Rubin sosește cu puterile sale protective feroce și energia sa strălucitoare și eliberează aceste tipare de gândire distructive.

Piatra de rubin te ajută și să îți reconstruiești încrederea, în special în ceea ce privește iubirea și pierderea. Dacă o veche rană sau poveste din trecut pare să te țină în loc când vine vorba de a învăța să iubești din nou, lasă piatra de rubin să fie ghidul tău. Această piatră are vibrații de vindecare enorme și poate disloca bucăți simbolice în gât, inimă și orice spațiu care ar putea întrerupe fluxul tău. Este, de asemenea, o piatră legată de noroc și prosperitate (există un motiv pentru care rubinul este atât de strâns asociat cu bogăția și statutul).

Pentru cei care vor să-și dezvolte imperiul, rubinul te poate ajuta să joci corect cărțile tale. Este o piatră de conducere, ceea ce înseamnă că te poate încuraja să ieși din zona ta de confort și să cauți mai mult. Totuși, piatra de rubin nu este despre afaceri riskante, așa că pentru cei care iau decizii financiare, această piatră îți poate ghida mâna fără a-ți pune finanțele în pericol.

Metafizic

Spiritual, rubinul este un fulg de lumină strălucitoare în întuneric. Pentru cei care simt că lumea s-a răcit și nu se pot angaja, această piatră va aprinde chi-ul tău și va porni din nou motorul tău interior. Rubinul este o piatră minunată pentru chakra de bază – te stabilizează, te face să te simți în siguranță și stabil astfel încât să nu te simți zdruncinat de vânturile schimbării.

Ajută și chakrele noastre sacrală și plex solar. Aceste chakre inferioare nu sunt doar despre stabilitate și siguranță. Ele sunt și locul unde stau pasiunea și creativitatea noastră. Prin angrenarea unui flux de energie care leagă rădăcina de centrul creativ, poți traversa această lume simțindu-te mai conectat la sinele autentic.

Rubin ajută și inima. Adesea folosit ca simbol pentru cei care sunt căsătoriți de 40 de ani, acest lucru înseamnă că depășește granițele iubirii romantice și pătrunde mai adânc în problemele de compasiune, protecție și perseverență. Cu focul său roșu catifelat și puterile sale de stimulare a chi, rubinul este o piatră care te încurajează foarte mult să-ți aprinzi lumina interioară în orice fel posibil. Mai multă dragoste, mai multă încredere, mai multă putere și mai multă plăcere.

Proprietățile zodiacale

Piatra de rubin vorbește celor născuți sub stindardul a mii de stele diferite, dar are o legătură specială cu cei care împart semnul zodiacal al Capricornului. Ca piatră de naștere pentru luna iulie, această bijuterie este vara încarnată. Culoarea rubinului vine cu sugestii ale soarelui arzând pe cerul de noapte și aduce cu ea elemente ale luminii fără sfârșit, pasiunii, puterii și căldurii crescânde.

Capricornii sunt guvernați de Saturn și la fel și piatra de rubin. Ambele împărtășesc energii puternice și convingerea profundă că coborârea în propria esență va lumina doar viața lor. Împărtășesc, de asemenea, trăsăturile de perseverență și putere. În interesul echilibrului, rubinul nu se oprește aici – da, este o piatră de protecție, dar este și despre pace, echilibru, dragoste și frumusețe. Toate elementele care pot ajuta Capricornii să prospere în această lume.

Rubinul este, de asemenea, o piatră bună pentru cei născuți sub semnul Racului. Cei născuți în Rac pot fi oameni modesti și au tendința să nu se expună prea mult (ceea ce îi poate ține în loc). Puterile rare de stimulare a încrederii ale rubinului pot ajuta să-și mărească simțul de auto-valoare și să reintroducă determinarea și auto-încrederea în fiecare pas pe care îl fac.

Cum se folosește rubinul

Silver ring with stone on a white background

Crescând căldura în casa și în sufletul tău, primind strălucirea și splendoarea rubinului în lumea ta. Această piatră strălucitoare este o bijuterie a bucuriei, pasiunii, strălucirii și trăirii unei vieți mai luminoase, mai luminoase și mai treze. Este perfect pentru cei care vor să se elibereze și să învețe să iubească mai adânc, fără a-și compromite sentimentele de siguranță. De la bijuterii de rubin atemporale la talismane și feng shui, iată multe moduri de a lucra cu rubinul și de a profita la maximum de inima lui arzătoare.

Bijuterii cu pietre prețioase din rubin

Simbol al nobleței, piatra de rubin este celebrată ca o viziune prețioasă și impecabilă a perfecțiunii. Fie că împodobește degetele reginelor sau împăraților, există un motiv pentru care cei aflați în roluri de conducere puternice iubesc să poarte această piatră.

Una dintre cele mai bune modalități de a profita la maximum de rubinul tău este să-l porți în contact cu pielea. Atunci când pietrele prețioase și cristalele sunt presate împotriva pielii, ele au contact direct cu propria noastră sursă de energie și pot ajunge mai adânc în vindecarea instantanee. Dacă vrei să-ți cureți chakrele, să echilibrezi energiile și să lucrezi cu cristale în moduri atât subconștiente, cât și intenționate, bijuteriile sunt calea de urmat.

Poți purta un colier de rubin pentru a ține piatra aproape de spațiul inimii, poți purta un brățar de rubin astfel încât piatra să se conecteze cu bătăile pulsului tău și să circule în întregul corp. Poți purta inele de rubin astfel încât piatra să rămână în câmpul tău vizual și să-ți reamintească de bucurie.

Pietrele care fac minuni atunci când sunt asociate cu rubin includ alte pietre roșii precum spinelul roșu, granatul pentru a trezi pasiunea, carneolul pentru a încălzi sufletul, jaspul roșu pentru splendoarea pământului, berilul roșu pentru a-ți umple cupele și cuarțul roșu pentru nivele superioare de dragoste și loialitate.

Dacă vrei mai mult echilibru în asocierile tale de cristale, poți să te uiți și la pietre de apă cu energie albastru-verde sau pietre cu energie mai moale precum cianitul. Rubinul zoisit este o piatră care îmbină focul și răbdarea. Înfiripând ce e mai bun din ambele lumi, această piatră unică este și un vindecător al inimilor și încurajează circulația sângelui. Pentru cei care folosesc rubinul pentru a-și vindeca și deschide inimile, îl poți asocia și cu o gamă de pietre verzi minunate.

De la frumusețea încântătoare a smaraldului la agatul muschiat pământesc, pietrele verzi lucrează direct cu chakra inimii pentru a curăța blocajele și a crea un spațiu frumos iubitor în centrul tău.

Pentru cei care vor să-și mărească nivelurile de protecție atunci când lucrează cu piatra de rubin, o poți asocia și cu pietre negre de protecție și ancorare. Pietre precum obsidianul și turmalina neagră oferă o mantie perfectă de invizibilitate și te scot din linia de foc când vine vorba de energiile negative și atacurile psihice.

Purtarea bijuteriilor de rubin este în concordanță cu vechile legende – când aceste pietre focoase erau folosite ca talismane și amulete pentru a-și ține purtătorul în siguranță. În trecut, amuletele de rubin ar fi fost purtate pentru a proteja împotriva otrăvurilor, spiritelor și gândurilor rele. La fel se aplică și astăzi. Lumea este plină de energii negative, dar poți menține propriul tău spațiu strălucitor cu o amuletă de rubin pentru a-ți aminti să rămâi conectat la bucuria ta.

Persoanele care vor să ofere ceva special, înafară de diamante, aleg adesea rubine naturale, pentru un inel de aur alb sau galben de 18 carate drept ofertă pentru logodna. Valoarea acestuia este mare, dar poate fi un cadou unic.

inel de aur cu rubin

Casa și birou

Pentru cei care vor să folosească piatra de rubin ca modalitate eficientă de a-și curăța și îmbunătăți spațiul, este întotdeauna o piatră binevenită în casă și la birou. Rubinul (ca și alte pietre roșii) este o piatră a energiei, pasiunii, plăcerii, căldurii și activității. Pentru cei care vor să-și intensifice intimitatea, ai putea plasa rubinul lângă patul tău, transformând energetic camera ta de la un palat de relaxare la un dormitor frumos.

Un alt loc unde poate merge rubinul este în orice spațiu comun sau spațiu de locuit care ar putea beneficia de armonie și bună dispoziție. Dacă simți că nu ești sigur de statutul sau locul tău în familie sau chiar într-o casă comună, poți aduce această piatră și să lași să-ți sporească încrederea și să aducă echilibru.

Rubinul este, de asemenea, o piatră minunată pentru orice spațiu de lucru sau birou. Cu încredere, carismă și farmec, rubinul ne ajută cu concentrarea, energia și acțiunea hotărâtă. Toate aceste trăsături sunt semne ale unor abilități de conducere pricepute, așa că pentru cei care vor să urce scara corporativă sau creativă, ține rubinul aproape și lasă-l să-și facă magia pentru a manifesta lucruri mai mari.

Merită să amintim că rubinul este o piatră a energiei, a soarelui, a căldurii și a focului. Aceasta poate fi prea mult pentru spații și momente în care ai nevoie de energie elementară diferită pentru odihnă și refacere.

Cum se curăță piatra de rubin

Așa cum se întâmplă cu toate cristalele, rubinul își poate manifesta puterile la cel mai înalt nivel atunci când a fost curățat și încărcat. Menținerea bijuteriilor tale curățate și încărcate în mod regulat este cea mai bună modalitate de a elimina orice energie stagnantă și de a-ți ține piatra deschisă și pregătită să fie programată cu intenția ta.

Deoarece rubinul este atât de prețios, s-ar putea să simți că trebuie să fii cu adevărat delicat în păstrarea sa curată. Toate pietrele beneficiază de o mână delicată și, din fericire, rubinul este o piatră dură pe scara Mohs, așa că nu se zgârie ușor. Cea mai bună modalitate de a-ți menține rubinul curat este să folosești apă călduță pentru a-l clăti și, dacă simți că este cu adevărat plin, poți folosi o perie foarte moale pentru a-l curăța mai profund. Dacă nu vrei să aduci piatra în contact cu apă, atunci o poți curăța și încărca folosind tehnici de smudge cu salvie sau utilizând băi sonore. Rubinul este despre căldură și foc, deci se va încărca frumos dacă îl lași la soare câteva ore. Poți apela și la cristale de curățare precum cuarțul clar sau la visul senin care este ametistul pentru a ajuta la absorbția oricăror vibrații și energii nedorite de la piatra ta de rubin.

Pair of rings adorned with rubies and diamonds displayed on colorful bed of roses

Concluzie

Rubinul este despre dragoste, pasiune și putere personală. Pentru cei care doresc căldură și bucurie și scânteia care ar putea aprinde focul interior, nu poți găsi ceva mai bun decât plăcerea vibrantă a acestei pietre roșii și îndrăznețe. Sigur, trezirea chi-ului nostru, învățarea să iubim din toată inima și să ne expunem pot părea înfricoșătoare și vulnerabile, dar cu rubinul de partea ta, te simți învelit într-un cocon de frumusețe fără frică. Piatra prețioasă poate fi valoroasă din punct de vedere monetar, dar aduce daruri mult mai prețioase sufletului tău.

Care sunt gândurile tale despre piatra protectoare de rubin? Te aprinde și te bucură în suflet sau preferi un cristal cu o energie mai calmă și mai ușoară în schimb? Împărtășește toate gândurile tale cu noi în comentarii.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

No Content Available

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută