Ce Este Aurul Vermeil? Ghidul Tău Complet

Ce Este Aurul Vermeil? Ghidul Tău Complet

Dacă ești în căutarea de bijuterii din aur, ai putea să fi văzut bijuterii etichetate “aur vermeil”, “vermeil”, “14k vermeil”, “18k vermeil”, etc. Suntem aici să te călăuzim prin toate caracteristicile aurului vermeil și să te ajutăm să înțelegi de ce ar trebui să alegi să investești în bijuterii din aur vermeil!

Ce este aurul vermeil?

Aurul vermeil (pronunțat vehr-may; este francez!) este un termen reglementat legal care se referă la un tip de înaltă calitate de bijuterii placate cu aur. Pentru a fi numită “vermeil” în mod legal în România, piesa de bijuterie trebuie să îndeplinească TOATE aceste condiții:

  • Să aibă argint sterling ca material de bază. Argintul sterling este o aliaj realizat din 92,5% argint pur și 7,5% alte materiale și este un material standard folosit în bijuteriile de înaltă calitate (în comparație cu, de exemplu, alama sau cupru).
  • Să fie placată cu un strat de aur de cel puțin 10k (karate). Acest lucru înseamnă că aurul are cel puțin 41,7% conținut de aur.
  • Să aibă o placare cu aur de cel puțin 2,5 microni grosime. Un micron este o mie de milimetri.

Altfel spus, piesele vermeil sunt realizate cu metale prețioase precum argintul sterling, având o placare densă pentru a asigura o purtare îndelungată.

Este vermeil același lucru cu bijuteriile placate cu aur?

Aurul vermeil nu este același lucru cu bijuteriile placate cu aur. Principalele diferențe între aurul vermeil și bijuteriile placate cu aur sunt grosimea placării cu aur și metalul de bază utilizat. Bijuteriile placate cu aur au o placare cu aur de cel puțin 0,5 microni grosime (de 5 ori mai subțire decât aurul vermeil). Ele nu necesită un metal de bază din argint sterling; de obicei, utilizează materiale mai ieftine, cum ar fi cuprul sau alama ca metal de bază. Deoarece stratul de aur este atât de subțire, placarea cu aur tinde să se deterioreze foarte repede, ceea ce poate duce la degradarea rapidă a bijuteriei.

Aurul vermeil este un termen reglementat legal care se referă la bijuterii cu un metal de bază din argint sterling și un strat de aur de cel puțin 2,5 microni grosime. Aurul vermeil este superior bijuteriilor placate cu aur în ceea ce privește longevitatea, calitatea și valoarea!

Este aurul vermeil aur real?

Da, aurul vermeil este considerat aur real! Pentru ca o bijuterie să fie considerată legal aur vermeil, trebuie să aibă un strat de cel puțin 10k de aur cu o grosime de 2,5 microni (de 5 ori mai gros decât aurul plătit obișnuit)! Placarea cu aur se face de obicei prin electroplacare peste un bază de argint sterling.

Principala diferență dintre aurul vermeil și aurul solid este că vermeil utilizează un metal de bază din argint sterling, în timp ce ultimul, așa cum sugerează și numele, este făcut doar din aur! În timp ce aurul vermeil nu poate fi considerat 100% “aur real”, datorită stratului său gros de placare, calitatea cu siguranță nu este cu mult sub aurul solid.

Ce este aurul vermeil de 14k?

Aurul vermeil de 14k este o bijuterie care a fost placată cu un strat gros de aur de 14k peste un metal de bază din argint sterling. Aurul de 14k este compus din 58,3% aur pur și 41,7% alte metale. Creatorii de bijuterii preferă aurul de 14k pentru placare în loc de aur pur 100% (cunoscut și sub numele de aur de 24k) deoarece aurul pur este foarte maleabil și are nuanțe foarte puternice de galben și portocaliu, conferindu-i un aspect de aramă.

Ce este aurul vermeil de 18k?

Aurul vermeil de 18k este aur vermeil care a fost placat cu un strat gros de aur de 18k peste un metal de bază din argint sterling. Aurul vermeil de 18k este format din 75% aur pur și 15% aliaj. Creatorii de bijuterii optează pentru aurul de 18k pentru placare în loc de aur pur 100% (cunoscut și sub numele de aur de 24k) deoarece aurul de 18k este mai durabil și are mai puține nuanțe de portocaliu.

Este aurul vermeil de bună calitate?

După aurul solid, aurul vermeil este cel mai înalt calibru al bijuteriilor cu nuanță de aur pe care le poți cumpăra. Este o opțiune excelentă pentru cei care caută o alternativă accesibilă și de înaltă calitate la bijuteriile din aur solid.

Bijuteriile din aur vermeil folosesc un strat gros de placare cu aur peste un metal de bază din argint sterling, în timp ce bijuteriile ieftine placate cu aur și cele din aur umplut folosesc un strat subțire de aur peste cupru sau alamă ca metale de bază. Acestea sunt susceptibile la ternire, iar stratul subțire de aur se va uza rapid, lăsând să se vadă metalul neatractiv de dedesubt.

Dacă cauți o opțiune sustenabilă pentru bijuterii, dar nu îți poți permite aurul solid, aurul vermeil este cea mai bună alegere.

Se topește aurul vermeil?

Pe scurt, da – din păcate, aurul vermeil se poate uza după utilizare intensă; cu toate acestea, cu îngrijire corespunzătoare, stratul de placare poate rezista mulți ani datorită grosimii sale.

În timp ce aurul vermeil este considerat rezistent și durabil, așa cum se întâmplă cu orice aur aliat, cu uzura și utilizarea obișnuită, metalul poate începe să se estompeze natural în timp… dar nu te aștepta să se întâmple prea curând. Din fericire, există multe măsuri pe care le poți lua pentru a prelungi durata de viață a bijuteriilor tale din aur vermeil… poți respira ușurat acum! Pentru a afla mai multe despre sfaturile și trucurile noastre privind îngrijirea corectă a bijuteriilor tale, aruncă o privire la Ghidul nostru de Îngrijire a Bijuteriilor de Zi cu Zi.

Se pătează vermeil-ul?

Aurul vermeil se poate păta, dar pătarea/ternirea poate fi prevenită cu o îngrijire bună. Pătarea apare în bijuterii atunci când diferite metale reacționează chimic cu aerul sau umiditatea, rezultând formarea de dioxid de cupru (o colorație maro sau neagră pe suprafață). Factori de mediu precum umiditatea, transpirația, loțiunile și parfumurile pot crește probabilitatea ternirii.

Aurul vermeil are la bază argintul sterling și, din fericire, acesta este mult mai puțin susceptibil la pătare decât bijuteriile pe bază de cupru, bijuteriile pe bază de alamă și bijuteriile care conțin nichel.

Pătarea poate fi ușor ștearsă și poți reda bijuteriilor strălucirea originală. Află mai multe despre cum să îți cureți bijuteriile acasă cu ajutorul instrucțiunilor noastre.

Poate aurul vermeil intra in contact cu apa? Este vermeil rezistent la apa?

Aurul vermeil poate intra in contact cu apa, dar nu îl numim rezistent la apă deoarece nu este recomandat să scufunzi bijuteriile din aur vermeil în apă pentru perioade lungi de timp. Dacă dorești să-ți prelungești durata de viață a bijuteriilor, se recomandă să păstrezi aurul vermeil cât mai uscat posibil. Deși apa nu poate avea efecte devastatoare imediate asupra aurului vermeil, ca rezultat al reacțiilor chimice continue care au loc în timp, aceasta poate induce ternirea sau poate reduce strălucirea pieselor tale de bijuterie.

Nu există metale care să fie considerate cu adevărat rezistente la apă în totalitate (nici măcar aurul solid), motiv pentru care îngrijirea bijuteriilor este extrem de importantă pentru cei care doresc să asigure longevitatea pieselor lor preferate. Ca măsură de precauție, este important să îți scoți piesele de vermeil înainte să mergi la plajă, în piscină sau la sală (transpirația joacă și ea un rol)!

Poti face dus cu aur vermeil?

Poti face dus cu bijuteriile tale din aur vermeil, dar nu recomandăm să faci asta des, deoarece poate accelera procesul de ternire. Un dus ocazional nu va schimba imediat aspectul bijuteriilor tale din aur vermeil, dar este mai bine să ștergi piesele imediat după. În plus, ar trebui să eviți contactul cu săpunurile, șampoanele și balsamurile deoarece substanțele chimice din aceste produse pot provoca ternirea sau pot face bijuteriile să arate mate.

Este vermeil hipoalergenic?

Aurul vermeil poate fi considerat hipoalergenic, dar depinde de modul în care este fabricat. Metalul principal care provoacă reacții alergice este nichelul, care poate fi găsit în stratul de placare cu aur al bijuteriilor din aur vermeil dacă acestea nu provin de la un producător de încredere. La TopBijuterii, toate bijuteriile noastre din aur vermeil sunt fără nichel și potrivite pentru toate tipurile de piele. Nu am avut niciodată un client care să ne spună că a avut o reacție alergică la bijuteriile noastre!

Este aurul vermeil fals?

Aurul vermeil nu este fals. Aurul vermeil autentic este fabricat din metale prețioase și este considerat o excelentă alternativă la bijuteriile din aur solid. Spre deosebire de bijuteriile fine, bijuteriile “false” de costume sunt de obicei fabricate din metale de bază ieftine, cum ar fi cuprul, aluminiul sau alama, cu pietre prețioase false; acestea nu au practic nici o valoare pe piață. Bijuteriile de costume au tendința de a se terni ușor și pot provoca iritații ale pielii sau reacții alergice. Așa cum sugerează și numele, bijuteriile de costume sunt cel mai bine potrivite pentru purtare ocazională și petreceri tematice!

Pe de altă parte, aurul vermeil utilizează argintul sterling ca metal de bază acoperit cu aur real. Datorită durabilității și rezistenței sale, bijuteriile din aur vermeil sunt stiluri pe care le poți păstra în dulap pentru mulți ani înainte!

Ar trebui să cumpăr aur vermeil?

În lumea bijuteriilor de aur, aurul vermeil este cea mai bună calitate pe care o poți obține în afara aurului solid. Pentru cei care caută o alternativă ieftină și de înaltă calitate la aurul solid, vermeil este răspunsul tău!

Poți cumpăra bijuterii din aur vermeil chiar aici pe magazinul nostru! La TopBijuterii, toate produsele noastre cu ton auriu sunt fie din aur vermeil, fie din aur solid. În timp ce produsele noastre din aur vermeil folosesc aur de 22k cu un ton de aur de 14k care are o grosime de 2,5-3,0 microni, oferim și bijuterii din aur solid de 14k pentru cei cu un buget mai mare sau pentru cei care sărbătoresc o ocazie specială!

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută