ce este aurul alb

Ce este aurul alb? Totul despre bijuteriile din aur alb

Te-ai întrebat vreodată despre farmecul aurului alb? Ești curios despre originea sa și modul în care se diferențiază de omologul său aurul galben? Aprofundează această explorare a aurului alb, descoperindu-i calitățile unice și sfaturile practice pentru achiziționarea unor piese de bijuterie exquisite din aur alb.

Ce este aurul alb?

Aurul alb nu apare din pământ în forma sa distinctă, dar este considerat un metal prețios. Spre deosebire de procesul de extracție pentru aurul galben, care implică mineritul, aurul alb este, în esență, o aliaj de aur. Un aliaj, prin definiție, este o combinație de mai multe metale. În cazul aurului alb, este o amestecare armonioasă de aur galben pur și alte metale prețioase precum paladiu, platină și argint.

informatii despre bijuteriile din aur alb

De ce se adaugă metale aliaje la aurul alb?

Includerea metalelor aliaj are o dublă scop în confecționarea bijuteriilor din aur alb. În primul rând, conferă aurului alb nuanța sa caracteristică alb-argintie. Deoarece aurul alb începe ca aur galben pur, adăugarea unei atingeri de metale prețioase alb-argintii este esențială pentru a-i schimba culoarea. De obicei, aceste metale aliaj includ echivalente “albe” precum platină, paladiu și argint.

Mai presus de aspecte estetice, aceste metale aliaj joacă un rol crucial în sporirea durabilității aurului alb. Această practică nu este exclusivă aurului alb – se extinde la toate bijuteriile din aur, fie că este galben, roz sau alb. Motivul stă în moliciunea inherentă a aurului pur. Lăsat în starea sa nealiată, aurul este susceptibil la deformare, făcându-l mai puțin ideal pentru obiecte de bijuterie precum inelele. Includerea metalelor aliaj asigură că aurul alb, alături de celelalte variante, își menține atât integritatea structurală, cât și atractivitatea atemporală.

Un exemplu de alieri din care poate rezulta aurul galben din amestecul lor sunt zinc, cupru, paladium și aur pur.

Jewelry white gold

Aurul alb trebuie acoperit cu rodiu

În timp, stratul de rodiu de pe bijuteriile tale din aur alb se uzează natural, dezvăluind nuanța subiacentă a aurului galben. Acesta este un fenomen normal și se întâmplă treptat la toate piesele de aur alb. Viteza acestui proces depinde de diverse factori, inclusiv de nivelul de pH al pielii tale și de substanțele cu care bijuteriile tale intră în contact, precum produsele de igienă sau substanțe chimice din gospodărie.

Three rings on wooden background. Engagement ring and two wedding bands on wooden table. White gold

De ce aurul alb ajunge în timp să arate ca și aurul galben?

Nici o grijă, deoarece este o problemă gestionabilă. O soluție simplă este să consulți bijutierul pentru o nouă acoperire cu rodiu. Costul acestei proceduri este minim, iar tu ai flexibilitatea să decizi cât de des dorești să o repeți.

White gold earrings in blue jewelry box on silk background

Este aurul alb considerat aur adevarat sau autentic?

Absolut. Desi aurul alb conține metale aliaj, materialul său de bază este aur pur. Poți confirma acest lucru examinând marcajele bijuteriilor tale. De exemplu, în Regatul Unit, este o cerință legală ca toate bijuteriile cu o greutate mai mare de 1 gram să fie marcate. Această certificare asigură că bijuteria ta conține cantitatea specificată de aur pur, așa cum este indicat de bijutierul care ți-o vinde.

Luxurious female earring with white gold and diamonds

Înțelegerea "caratelor": cât aur pur conține bijuteria ta din aur alb?

“Caratele” îți arată cât aur pur conține bijuteria ta și cât din aceasta este compusă din metale aliaj. Caratul este abreviat cu litera K. De exemplu, ai putea fi văzut bijuterii publicitate ca având aur de 9K sau aur de 18 Karate. În primul exemplu, bijuteriile din aur de 9K conțin 37,5% aur pur, iar restul sunt aliaje precum platină, argint și altele. Pe de altă parte, obiectele din aur de 18K conțin 75% aur pur, în timp ce restul de 25% sunt aliaje.

Two classic wedding rings in white gold against a beader and pearl bridal veil. Selective focus.

Avantajele aurului alb

  • Aurul alb este un metal frumos și prețios. Are aceeași apariție luxoasă și strălucitoare ca platina și argintul. Cu toate acestea, este mult mai accesibil decât platina și mai rezistent și mai durabil decât argintul.
  • Este alegerea perfectă pentru cei care preferă bijuteriile de culoare albă și argintie, în locul culorii clasice a aurului galben.
  • Culoarea sa neutră îl face ușor de purtat pentru toate tonurile de piele. Arată frumos și atemporal, potrivit pentru toate ținutele și evenimentele.
Luxurious wedding background design. Two white gold engagement rings with diamonds on white satin

Dezavantajele aurului alb

Deoarece aurul alb este realizat dintr-o combinație de aur pur galben cu aliaje și acoperit cu rodiu, în timp, rodiul se estompează. Acest lucru înseamnă că, din când în când, aurul alb va necesita o nouă acoperire pentru a-și menține culoarea alb-argintie. Din fericire, aceasta este o serviciu ieftin pe care majoritatea bijutierilor buni îl oferă.

White gold bracelet with diamonds isolated on a white background

Concluzie - este aurul alb pentru mine?

Alegerea culorii aurului pentru bijuteriile tale este în cele din urmă o chestiune de gust personal. Dacă îți place aspectul modern și curat al bijuteriilor de culoare argintie, atunci aurul alb este o alegere excelentă.

Comparativ cu celelalte metale albe, are o durabilitate mai mare decât argintul și este mai puțin costisitor decât platina. Singurul dezavantaj al aurului alb este că trebuie acoperit cu rodiu din când în când pentru a-și menține strălucirea albă curată. În ultimul jumătate de secol, aurul alb a devenit mai popular decât aurul galben.

Acest lucru atestă aspectul său contemporan, versatilitatea, valoarea excepțională și calitatea superioară.Indiferent că alegi aur galben și aur alb, acestea pot forma o bijuterie din aur foarte valoroase. Dacă adaugi și diamantele pe post de pietre, acestea fac diferența de preț mult mai mare.

A pair of white gold engagement rings with a diamond on the the white veil of bride and pearl beads
Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută