Cat costa gramul de aur

Cat costa gramul de aur?

Vreodată te-ai întrebat despre aur sau cat costa gramul de aur? Lingouri de aur, practic aurul fizic, își obține valoarea din greutatea sa, puritatea și prețul actual al aurului pe piață. Acoperă o mulțime de lucruri, precum barele de aur, monedele și lingourile. Spre deosebire de bijuteriile elegante sau monedele de colecție, lingourile de aur sunt în principal pentru investiții și se tranzacționează la nivel mondial în funcție de valoarea intrinsecă a aurului.

Cei care optează pentru monede de aur, precum Krugerrand din Africa de Sud sau American Gold Eagle, sunt în mod obișnuit investitori individuali. De ce? Pentru că sunt mici, ușor de cumpărat, vândut, depozitat și transportat. Pe de altă parte, marii investitori și instituțiile tind să aleagă barele sau lingourile de aur. Sunt mai mari și de obicei mai pure.

Purețea lingourilor de aur variază, dar de obicei se situează între 91,66% și 99,99% pentru monede și între 99,5% și 99,99% pentru bare. Iar greutatea lingourilor de aur se măsoară în uncii troy, grame sau kilograme.

Investiția în lingouri de aur nu este doar despre cifre. Este ca un scut împotriva inflației și fluctuațiilor valutare, o condimentare a meniului tău de investiții și o bucată tangibilă de bogăție care a existat de secole.

Gold Bars

Ce sunt lingourile de aur

Acum, de ce ar trebui să îi pese cuiva de aur? Ei bine, aurul ocupă un loc special în economia globală. Când lucrurile devin incerte, este ca un port sigur. Spre deosebire de monedele de hârtie care își pot pierde valoarea prin tipărire excesivă, aurul rămâne stabil. Iată de ce merită luat în considerare:

Protejarea împotriva necunoscutului

Aurul își păstrează calmul nu doar în furtunile financiare, ci și atunci când geopolitica joacă un joc nebun. Unii îl numesc chiar “marfa de criză” atunci când oamenii își caută siguranța în momente tensionate la nivel mondial.

Dansul diversificării

Aurul se mișcă în direcție opusă acțiunilor și prietenilor săi din lumea financiară. Așa că, atunci când acestea scad, aurul adesea crește. Este ca și cum ai avea o armă secretă pentru a reduce riscurile și a menține constantă ambarcațiunea investițiilor tale.

Cel mai bun prieten pe termen lung

Aurul nu este o aventură pe termen scurt. A fost un prieten de încredere al investițiilor pe termen lung. Prețurile pot să facă cha-cha în termen scurt, dar de-a lungul anilor, aurul are o istorie de a-și păstra poziția.

Planul de asigurare

Gândește-te la aur ca la asigurarea ta financiară. Spre deosebire de primele de asigurare pe care le plătești fără garanția unui beneficiu, aurul este un activ pe care îl poți valorifica în momentele dificile. Este o mișcare inteligentă pentru a compensa pierderile în alte părți ale lumii tale financiare.

Cat costa gramul de aur? - Prețul unui gram de aur

In mare parte, costul unui gram de aur fluctuează în funcție de caratajul acestuia. Cu cat caratajul este mai înalt, cu atât valoarea va crește. Caratajul aurului se noteaza cu litera K și pornește de la 14K. În luna decembrie a anului 2023, un gram de aur era evaluat la 298 lei/gr, iar în luna ianuarie a anului 2024, a avut loc o mică scădere, iar în prezent este evaluat la 296 lei/gr. Costul aurului fluctuează constant, având în general diferențe mici între sume. Urmărește Curs Valutar BNR pentru a avea mereu informații de actualitate în legătură cu gramul de aur.

Intra pe pagina noastră online și vezi care este cel mai bun pret pentru gramul de aur.

Gold coins

Vezi aici toate bijuteriile oferite de către noi. 

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută