Care este istoria aurului?

Care este istoria aurului?

Care este istoria aurului? Fiind un metal popular utilizat în bijuterii, s-ar putea să crezi că știi tot ce este de știut despre aur. Cu toate acestea, aurul are proprietăți interesante și o istorie chiar mai fascinantă. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre ce este aurul, de unde provine și cum a fost folosit de-a lungul secolelor.

Ce este aurul?

Gândește-te la lecțiile tale de chimie – s-ar putea să-ți amintești că aurul este un element chimic, având simbolul chimic Au. Dar în termeni practici, aurul este un metal solid, de culoare galben strălucitor, utilizat în principal pentru bijuterii și pentru a forma aliaje cu alte metale, dar poate fi, de asemenea, folosit ca monedă, având și o gamă largă de alte aplicații. Aurul este unul dintre metalele cel mai puțin reactive și este o substanță foarte maleabilă – ceea ce îl face ușor de prelucrat, dar, în același timp, predispus la zgârieturi și lovituri, în forma sa pură.

De unde provine aurul?

Oamenii de știință cred că tot aurul din lume a fost format înainte de ‘Big Bang’, în coliziuni stelare. Aurul este, în esență, format din detritusul vechilor stele. Acest aur – fiind un element mai greu – a coborât apoi în miezul Pământului și poate fi găsit prin minerit. Eroziunea naturală eliberează în mod obișnuit aurul din rocile la care este atașat, și apoi este eliberat în râuri, oceane și albiile râurilor.

Când este găsit în mod natural, aurul este de obicei observat sub formă de pepite și fulgi în râuri din întreaga lume, dar poate fi găsit și în interiorul rocilor – această căutare de aur în râuri se numește ‘prospecțiune de aur’. Nu este posibil să “creați” aur folosind elemente chimice.

Când a fost descoperit aurul?

Aurul are o istorie fascinantă și a fost utilizat de mii de ani. Este cel mai vechi metal cunoscut de om, cu înregistrări care îl datează încă din anul 40.000 î.Hr. Cele mai vechi artefacte de aur găsite datează din 4000 î.Hr., din Bulgaria. Hieroglifele egiptene descriu aurul, datând din anul 2600 î.Hr., și aurul este menționat frecvent în Biblie.

Aurul poate fi găsit în orice țară, dar în prezent, China, Rusia, Australia și Canada sunt locurile unde se găsește și produce cea mai mare cantitate de aur.

Pentru ce a fost folosit aurul?

Aurul a fost utilizat în principal în scopuri de schimb, ca bani, cu primele monede de aur datând din 600 î.Hr. Acest sistem a fost utilizat până după Al Doilea Război Mondial. În prezent, deși sistemele bancare au abandonat în mare parte aurul direct ca monedă, multe bănci centrale păstrează încă o rezervă de aur sub o formă sau alta. Datorită faptului că industria mondială de minerit a aurului este în declin, și că, prin urmare, stocurile mondiale de aur cresc doar cu 1%/2% pe an, aurul este încă larg acceptat ca o investiție bună.

Aurul este utilizat în prezent în principal pentru bijuterii, artă și – așa cum s-a menționat anterior – ca investiție. Cu toate acestea, datorită proprietăților sale speciale, este folosit și pentru alte lucruri – lucruri la care nu ai asocia instantaneu metalul. De exemplu, cea mai mare utilizare industrială a aurului este, de fapt, în componente ale calculatoarelor, pentru a servi ca parte a componentelor de conectivitate electrică. Dar aurul este folosit și în multe alte profesii, cum ar fi stomatologia, medicina și chiar în industria alimentară.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută