Care este istoria argintului?

Care este istoria argintului?

Care este istoria argintului? S-ar putea să crezi că știi tot ce este de știut despre metalul argint, dar acest material are multe proprietăți interesante care-l fac potrivit pentru utilizare în numeroase industrii diferite. Continuă să citești pentru a afla de unde provine argintul, ce este, pentru ce este folosit și chiar câteva informații amuzante despre metal.

Ce este argintul?

Chimic vorbind, argintul este un element chimic cu simbolul Ag și numărul atomic 47. În realitate, argintul este un metal lucios, reflectorizant și alb, care este adesea folosit în bijuterii datorită strălucirii sale ridicate și faptului că este mult mai abundent decât celelalte metale prețioase, ceea ce îl face mult mai accesibil pentru client. Argintul este foarte conductiv și are cea mai mare reflexivitate dintre toate metalele, ceea ce îl face util pentru multe lucruri, inclusiv confecționarea bijuteriilor.

De unde provine argintul?

Argintul se găsește în multe minerale care apar în mod natural și în crusta Pământului în forma sa pură.

Marea majoritate a argintului este de fapt produsă ca un produs secundar al rafinării altor metale, cum ar fi aurul, cuprul, plumbul și zincul.

Unde a fost descoperit argintul?

Argintul a fost descoperit pentru prima dată în jurul anului 3.000 î.Hr., în țara cunoscută acum sub numele de Turcia.

Argintul a fost descoperit în multe locuri de pe glob.

Cea mai mare parte a argintului din lume se găsește în America, Mexic, Peru și Chile. Cu toate acestea, China, Australia și Rusia furnizează, de asemenea, o cantitate mare de argint în fiecare an.

Pentru ce s-a folosit argintul?

Argintul este folosit pentru multe lucruri, inclusiv utilizări binecunoscute, cum ar fi monede și investiții, și bijuterii.

Cu toate acestea, argintul este folosit și în multe alte industrii, pe care s-ar putea să nu le realizezi. De exemplu, argintul este folosit în panouri solare, filtrarea apei, veselă, conductori electrici, oglinzi, fotografie, raze X, în domeniul medical și chiar în cofetărie!

Argintul a fost utilizat în monede de mulți ani – de fapt, primele monede de argint datează din 600 î.Hr. Este încă folosit și în prezent, iar prețurile argintului sunt exprimate în “unci troiene”.

Argintul este utilizat în mod regulat în veselă și în pansamente pentru răni, datorită proprietăților sale antibacteriene, ceea ce-l face foarte igienic.

Care sunt câteva informații amuzante despre argint?

  • Etimologia cuvântului „argint” provine din cuvântul anglo-saxon „seolfor”, care înseamnă strălucitor și alb, iar simbolul chimic Ag provine din cuvântul latin „argentum”, care înseamnă alb și strălucitor.
  • Egiptenii, grecii și românii au folosit toți argintul pentru multe lucruri, inclusiv monede, bijuterii și arme.
  • În diferite culturi, argintul înseamnă lucruri diferite. În unele părți ale lumii, se spune că argintul aduce noroc, sănătate și ține spiritele rele la distanță de purtător.
  • Există doar un singur cuvânt în limba engleză – “chilver” (numele pentru un miel femelă) – care rimează cu acest metal!
  • Expresia „născut cu lingura de argint în gură” tinde să descrie pe cineva care a crescut într-o familie bogată și cu o moștenire avută. Această frază datează din 1719, în romanul “Don Quijote”, deoarece a avea veselă de argint era ceva asociat în mod obișnuit doar cu familiile bogate.
Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută