Brățara cu șnur roșu: Cum se poartă, Semnificație și Simbolism în Multe Culturi

Brățara cu șnur roșu: Cum se poartă, Semnificație și Simbolism în Multe Culturi

Ai observat vreodată o persoană purtând o brățară cu șnur roșu în jurul încheieturii mâinii și te-ai întrebat ce simbolizează? În lumea noastră aglomerată și agitată, căutăm adesea modalități de a rămâne conectați cu ceilalți și cu noi înșine, iar brățara cu șnur roșu servește ca o amintire a acestei conexiuni. În acest articol, ne vom adânci în originile și semnificația acestui accesoriu cu înțeles profund. Așadar, ia-ți ceașca ta preferată de ceai sau cafea și să pătrundem în lumea brățărilor cu șnur roșu.

Semnificația Brățării Roșii

Semnificația brățării roșii variază ușor în diferite culturi, dar în prezent este aproape întotdeauna folosită ca simbol al norocului și protecției atunci când este purtată în jurul încheieturii mâinii. Se crede că protejează purtătorul de rău și aduce noroc. În unele culturi, șnurul roșu este purtat și ca simbol al credinței în convingerile lor spirituale. Brățara roșie are semnificații diferite în diverse culturi. Așadar, vei descoperi origini variate în funcție de locul în care te uiți. Cu toate acestea, în vremurile moderne, brățara cu șnur roșu este aproape întotdeauna folosită ca talisman pentru a alunga energiile negative și a atrage norocul.

În Budism

Un învățător budist tibetan binecuvântează și leagă o brățară cu șnur roșu în jurul încheieturii elevilor. Aceasta reprezintă încheierea sau sfârșitul unei retrageri. Brățara budistă norocoasă cu șnur roșu este adesea împletită într-un nod infinit, acest nod reprezentând eternitatea și interconexiunea tuturor lucrurilor și a Universului.

Chineză și Japoneză

Brățările roșii chineze sunt în mare parte asociate conexiunii dintre două persoane care simt ceva special unul față de celălalt. Se spune că bumbacul poate să se întindă și să se contracte, dar niciodată să nu se rupă. În legenda chineză antică, se crede că brățara cu șnur roșu simbolizează o legătură invizibilă care leagă căile acelor oameni destinati să se întâlnească.

În Kabbalism

Brățara roșie Kabbalah, conform culturii evreiești, se crede că alungă ghinionul și atrage norocul, precum și să apere împotriva nenorocirilor și întunericului aduse de ochiul rău. Șnurul tradițional Kabbalah este făcut din lână și se poartă pe mâna stângă și se leagă în 7 noduri. Șapte este un număr norocos. Brățara roșie Kabbalah nu poate fi niciodată îndepărtată, în cea mai mare parte cade de la sine. Conform tradiției Kabbalah, o rugăciune specifică pentru brățară, Ben Porat Yosef, este rostită la plecare de acasă, invocând protecția îngerilor. Citește mai multe în acest articol, Brățara Kabbalah.

În Hinduism

Brățările roșii aduc protecție și conexiune cu cei dragi, noroc și prosperitate. Kautuka este o altă versiune a brățării roșii hinduse, dar are nuanțe de roșu și galben și este folosită în principal pentru protecție împotriva ghinionului.

În America Latină

Este obișnuit în comunitatea mexicană și în general în multe țări latino-americane să se pună brățări roșii pe nou-născuți ca formă de protecție. Cartea Geneza din Biblia creștină relatează povestea unor copii nou-născuți cărora li s-a legat o șnur sacru în jurul încheieturilor. Șnurul roșu în creștinism reprezintă sângele lui Hristos și este un simbol al răscumpărării.

Brățările mexicane roșii, adesea denumite “Brățara Ojo sau Brățara Mal de Ojo”, poartă semnificații culturale și simbolice semnificative. Sunt purtate în mare parte pentru protecție, credință, noroc, putere și conexiune. Se crede că resping energia negativă, vibrațiile proaste sau “Ochiul rău” (Mal de Ojo, spirit rău sau blestemul ochiului rău). Simbolul ochiului rău are rădăcini într-o superstiție conform căreia răul poate proveni de la privirea invidioasă sau dorința malefică a cuiva.

Cum să porți o Brățară cu Șnur Roșu

Când vine vorba de talismane pentru noroc, este important să știi unde să porți brățara ta cu șnur roșu.

Este pe încheietura mâinii stângi sau pe cea dreaptă?

Pentru șnururile roșii, ar trebui să le porți pe partea stângă a corpului.

Partea stângă este adesea considerată ca fiind partea care primește energie. Acest lucru înseamnă că purtarea șnurului roșu pe mâna stângă te ajută să absorbi energia protectorie și de noroc a brățării.

Deci, dacă cauți puțin noroc și protecție în viața ta, ia în considerare purtarea unei brățări cu șnur roșu pe încheietura mâinii stângi.

De ce ar trebui să porți o Brățară cu Șnur Roșu

Există multe motive pentru care ar trebui să iei în considerare purtarea unei brățări cu șnur roșu.

Iată câteva dintre beneficiile pe care le poți experimenta:

Protecție împotriva energiei negative și a răului: Brățara cu șnur roșu este adesea văzută ca un simbol al protecției împotriva răului și a ghinionului. Se spune că respinge energia negativă de la purtător, menținându-l în siguranță și prosperitate.

Alungarea Ochilor Răi: După cum s-a menționat, se crede că brățara cu șnur roșu protejează împotriva Ochilor Răi. Dacă simți că ești constant sub privirea negativă a cuiva, purtarea unei brățări cu șnur roșu ar putea ajuta la respingerea acelei energii.

Atragerea norocului și a prosperității: Se crede, de asemenea, că brățara cu șnur roșu atrage noroc și prosperitate în viața ta. Prin purtarea ei, te deschizi către toate lucrurile bune pe care universul le are de oferit.

Fernanda Bueno

Fernanda Bueno

Pellentesque non dolor in elit luctus interdum in sed lectus. In lacinia quis felis congue consectetur. Orci varius natoque penatibus et magin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări Recente

Află primul despre noile colecții

Abonează-te la newsletter
Caută